Istoria ceasului Omega Seamaster

Istoria ceasului Omega Seamaster a inceput în anii 1930, când Omega a dezvoltat mișcarea Calibru 30,10 mm. Acest ceas frumos proiectat și construit i-a impresionat pe toți cu precizia sa, iar compania a decis să o înscrie în competiții majore de cronometru la Geneva, Neuenberg și Teddington, Marea Britanie. De fapt, există dovezi conform cărora proprietarii Omega, talentata și vizionara familie Brandt, au văzut dezvoltarea cronometrelor ca fiind un pas natural în călătoria orologică a companiei.

Comparație Omega Seamaster Side-by-Side

Observatoarele astronomice

Au asociat mult timp cu măsurarea timpului datorită importanței sale critice anterioare pentru longitudine, iar aceasta din urmă, este semnificativă pentru astrofizică și cosmologie.

Cuvântul „cronometru”

A avut o asociere la fel de lungă cu observatoarele. În 1714 a fost inventat de producătorul englez Jeremy Thacker pentru a descrie designul său de ceas îngropat într-o cameră de vid, care proteja mișcarea de pragurile umidității și presiunii atmosferice.

Cronometrul lui Thacker

A fost exact la șase secunde pe zi, scăzând cu puțin din cele trei secunde pe zi necesare pentru a câștiga cele 20 de mii de lire sterline „King’s Ransom” oferite de Consiliul Englez al Longitudinei în anii 1700.

Cronometrul

De buzunar H5 al lui William Harrison produs în 1772, exact la o treime de secundă pe zi, ceea ce i-a câștigat titlul de Părintele longitudinei și a dus la cea mai mare descoperire în navigație de la începutul timpului.

Cronometrele

Lui Harrison și urmașii lor au permis Britaniei să conducă literalmente valurile. Timpul de precizie în toate condițiile le-a oferit navigatorilor mijloacele de a stabili longitudinea prin compararea timpului real cu timpul Greenwich și a încheiat pentru totdeauna moștenirea naufragiului, a mizeriilor și a morții cauzate de nu știu unde se află unul dintre marile oceane ale lumii.

Cronometrele Constelației Omega

Au fost ambasadori demni ai marii tradiții a cronologiei de precizie. În anii 1920 și 30, au fost organizate concursuri puternic de observatorii într-o serie de centre importante din Europa. Omega 30,10 mm a câștigat numeroase concursuri împotriva celor mai importante case ale zilei, obținând adesea victoria asupra lui Rolex, liderul pieței în cronometre.

Omega

A lansat comercial cronometrul 30.10 în 1939. Până în 1946, a construit peste 100 de mii de cronometri certificați, mulți dintre ei fiind folosiți de diverși combatanți în al doilea război mondial.

După ce și-a stabilit acreditările prin anii 1940 și 50 la competiții majore, Omega a decis să-și exploateze pe deplin reputația de constructor de ceasuri de precizie, iar în 1952 a lansat

Prima Constelație

Acesta a marcat ceasul cu o emblemă a observatorului care arăta un cer de noapte luminat de opt stele. Emblema a apărut în aur sau oțel inoxidabil pe carcasa din spate și a fost o caracteristică distinctivă a fiecărui model. Ceasul a fost vândut și cu un certificat de precizie COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronometres).

Omega

A lansat noul brand cu o serie de producție modestă de aproximativ 8.000 de ceasuri. Acest prim ceas automat cu cronometru a prezentat un cadran pe 12 fețe, care a provocat o senzație atunci când a fost introdus, iar Constelația a devenit curând pilotul companiei, care rămâne așa și astăzi. În 1958, Omega a depășit Rolex Oyster-Perpetual Chronometer în numerele produse: o poziție de piață care a durat până în 1969.

Distribuie dacă iți place:

Lasă un răspuns