Despre placarea ceasurilor de epocă - Constantin Silver

Constantin Silver

Despre ceasuri

Despre placarea ceasurilor de epocă

Despre placarea ceasurilor

Despre placarea ceasurilor de epocă – Care este diferența dintre un ceas „placat cu aur” și un ceas „aurit”?

Un ceas placat cu aur are un strat subțire de aur aplicat pe stratul exterior al carcasei de aram, alamă, argint, otel inoxoidabil sau alte metale ce permit, placarea ceasurilor.  Placarea cu aur se poate face în două feluri.

1. Procesul de umplere cu aur, sau supranumit placarea cu creionul, proces, în care efectiv se plachează cu un creion special, efectiv se aplica aur pe carcasă cu porția…, procedeul fiind, de cele mai multe ori, neuniform.

2. Placarea prin electroliză, fiind cea mai bună placare, deoarece prin electrolixă placarea este uniformă, simplă, iar caracteristicile soluțiilor, amperajul și voltajul, te fac să ști corect câți microni se depun pe carcasă.

De ce este dificilă placarea ceasurilor?

Cerințele tehnice pentru placarea ceasurilor de epocă cu un strat de aur adecvat este probabil unul dintre cele mai dificile tipuri de galvanizare decorativă care se realizează astăzi. Placarea unui ceas vintage la specificațiile producătorului inițial necesită ca grosimea stratului placat cu aur (5-10 microni) să fie mult mai grea decât placarea unei bijuterii obișnuite cu aur (1-2,5 microni). Această cerință aparent simplă implică utilizarea de echipamente de placare relativ complexe, substanțe chimice și procese de placare sofisticate. În plus, toate zgârieturile de suprafață și cusururile trebuie să fie „umplute” sau eliminate din carcasa ceasului. În sfârșit, stratul de aur depus la ceas trebuie să aibă duritatea corespunzătoare (măsurată în nod), să aibă caracteristici de uzură și culoare aurie corectă.

De ce este dificilă replicarea ceasurilor? Cerințele tehnice pentru replicarea ceasurilor de epocă cu un strat de aur adecvat este probabil unul dintre cele mai dificile tipuri de galvanizare decorativă care se realizează astăzi. Replicarea unui ceas vintage la specificațiile producătorului inițial necesită ca grosimea stratului placat cu aur (5-10 microni) să fie mult mai grea decât bijuteria obișnuită cu aur (1-2,5 microni). Această cerință aparent simplă implică utilizarea de echipamente de placare relativ complexe, substanțe chimice și procese de placare. În plus, toate zgârieturile de suprafață și cusururile trebuie să fie „umplute” sau eliminate din carcasa ceasului. În sfârșit, stratul de aur depus la ceas trebuie să aibă duritatea corespunzătoare a suprafeței (măsurată în nod), să aibă caracteristici de uzură și culoare aurie corectă.

În mod obișnuit, cât timp ar trebui să dureze, un ceas placat cu aur?

Când este corect placat, finisajul auriu al noului ceas electro placat trebuie să dureze atâta timp cât specificațiile originale ale producătorilor. Pentru majoritatea ceasurilor ar fi cel puțin 5 ani sau mai mult. Pentru ceasuri cu o calitate excepțională, un finisaj excelent, placajul cu aur poate dura 20 de ani sau mai mult.  Am văzut ceasuri placate cu aur de peste 50 de ani care arată încă minunat!

Oare placarea ceasului meu cu un nou strat de aur va ascunde zgârieturile existente?

Nu, de regulă, procesul de placare nu ascunde imperfecțiunile suprafeței. De fapt, datorită reflectării difuze a razelor de lumină incidentale, imperfecțiunile cosmetice preexistente sunt chiar mai vizibile pe o suprafață placată! Înainte de placarea ceasului va fi polishat. Și un alt procedeu, care include umplerea zgârieturilor adânci sau a contururilor lipsă cu metalul corespunzător, apoi lustruirea la nivelul dorit de luminozitate înainte de placarea cu aur. Finisajele periate sunt restaurate înainte de placare.

Cât de rezistent la zgârieturi va fi un ceas nou placat?

Finisajele placate cu aur pentru ceasuri pot fi foarte dure și foarte rezistente la abraziune și „protejare” a suprafeței. De fapt, un strat de aur depus folosind procesul corect de electro placare este de fapt mult mai dur și mai rezistent la uzură decât carcasele de ceas din aur de 12 k sau 14 k! Duritatea suprafeței poate fi modificată ușor prin schimbarea formulei de placare a aurului sau prin modificarea formei de undă a curentului electric în timpul procesului de placare.

Noua placare de aur pe ceasul meu de epocă se va potrivi cu „culoarea” originală?

Se poate asorta orice culoare sau nuanță de aur găsită la ceasurile de epocă. Restabilirea finisajului carcasei ceasului la specificațiile originale din fabrică este ceea ce facem cel mai bine. În plus, sunt disponibile culori neobișnuite de placare cu aur, precum aur roz, platină, rodiu, paladiu și ruteniu. 

Benzelurile de la ceasuri metalice pot fi placate pentru a se potrivi cu carcasa de ceas?

Da, majoritatea benzelurilor de ceasuri din metal pot fi placate pentru a se potrivi cu carcasa ceasului. De obicei, vom placa carcasa de ceas și bezelul în același timp pentru a asigura o potrivire perfectă a culorilor.

Am un ceas din oțel inoxidabil pe care mi-aș dori să-l plachez cu aur. Este posibil?

Da, putem placa orice ceas din oțel inoxidabil cu un finisaj placat cu aur. Ca alternativă, vă putem placa ceasul cu un metal luminos „asemănător” cromului numit „Rhodium”. Rodiul este un finisaj din metale prețioase, care nu tinde niciodată să oxideze și este extrem de rezistent și dur. 

Cât durează pentru a avea un ceas placat?

Pentru majoritatea ceasurilor nu durează foarte mult. Cu toate acestea, ar trebui să avem  aproximativ 2 săptămâni din momentul în care îl primim, pentru o slefuire, polishare și placare corespunzătoare

La Constantin Silver, oferim placarea cu aur de înaltă calitate, aur galben, aur roz, rodiu, nichel și finisaje pentru ceasuri de epocă și alte ceasuri fine. Toate finisajele decorative sunt adaptate perfect culorilor la specificațiile originale ale producătorului sau la dorințele clientului.

Despre placarea ceasurilor de epocă. Aici ceas Atlantic

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *