Bvlgari – Mai mult decât bijuterii, o experiență unică în lumea luxului

august 11, 2023 De admin Oprite

De-a lungul timpului, Bulgari a devenit sinonim cu excelența și creativitatea în lumea bijuteriilor. Povestea lor impresionantă începe în anul 1881, când fondatorul Sotirio Bulgari, un om talentat și curajos, părăsește Grecia continentală și se îndreaptă spre Napoli. Aici, împreună cu partenerul său grec Demetrios Kremos, deschide un mic magazin. Destinul însă îi oferă o șansă nouă și îi ghidă către Roma, unde își va găsi adevărata chemare.

Cu pasiunea sa

Pentru creație și meșteșuguri fine, Sotirio deschide primul său magazin în Via Sistina, dând astfel startul unei noi vieți pentru el și familia sa. Aici, își dezvoltă măiestria în bijuterii și podoabe, lucrând cu ardoare și îndrumându-se de la cinci dimineața, când topește argintul pentru a-și crea capodoperele. Inspirat de tradițiile epirote și de elementele culturii grecești, bizantine și islamice, Sotirio își exprimă creativitatea în accesorii unice, cum ar fi catarame, medalioane ovale și brâie în stil neo-Hellenic.

Succesul remarcabil al creațiilor sale deschide noi oportunități pentru Bulgari. La zece ani după înființarea primului magazin, Sotirio deschide un alt spațiu în Via dei Condotti nr. 28 și îi dă numele de S. Bulgari – Argenteria Artistica, Antiquités, Curiosités, Bijoux. Aceasta este doar începutul, deoarece Bulgari continuă să prospere și să se extindă. Un alt magazin emblematic este deschis în Via Condotti 10, care devine și astăzi un punct de referință pentru toate magazinele Bulgari din lume.

Calitatea și savoir-faire-ul Bulgari

Continuă să evolueze, extinzându-se în universul ceasurilor elegante și al podoabelor prețioase. În anii ’40, Bulgari lansează ceasurile-bijuterii pentru femei și brățările în formă de șarpe, care sunt o reinterpretare modernă a bijuteriilor clasice din epoca elenistică și romană. Cu aceste inovații, brandul devine cunoscut în întreaga lume și este descoperit de personalități precum Liz Taylor, Richard Burton și Audrey Hepburn.

În anii ’50

Laolaltă cu începutul epocii La Dolce Vita, creativitatea Bulgari atinge noi culmi. Bijuteriile opulente se remarcă prin formele lor voluminoase și combinațiile uimitoare de culori. Acestea devin semnul distinctiv al mărcii, realizat prin utilizarea contururilor netede și a pietrelor prețioase tăiate în stilul cabochon. Astfel, fiecare piesă captivază prin impactul său cromatic și prin eleganța sa remarcabilă.

În anii ’60

Bulgari adaugă o notă de autenticitate prin includerea monedelor antice în bijuterii. Aceasta este o referire directă la originile grecești ale brandului, care s-au contopit în cultura Romei. În această perioadă, Bulgari își consolidează reputația internațională și se extinde în străinătate, deschizând magazine în orașe precum New York, Geneva, Monte Carlo și Paris.

În anii ’70

Casa de bijuterii Bulgari își aduce contribuția la abundența și diversitatea designului, oferind o gamă variată de bijuterii ce se potrivesc în orice moment al zilei. Aceste piese sofisticate și versatile sunt create pentru o femeie dinamică, care nu se teme să arate strălucitoare în fiecare ocazie. Aurul galben devine metalul preferat, căptușind bijuteriile de mare valoare și conferindu-le o eleganță clasică și fermecătoare.

Astăzi, Bulgari continuă să impresioneze cu bijuteriile și ceasurile sale excepționale. Pasiunea și creativitatea s-au transmis de-a lungul generațiilor în familia Bulgari, iar fiecare piesă este realizată cu grijă și atenție la detalii. Brandul este recunoscut pentru excelența sa în această industrie și pentru stilul său unic, caracterizat de eleganță și daring.

Dacă aveți bijuterii Bulgari

Care necesită reparații sau întreținere, vă recomandăm să apelați la experții noștri Constantin Silver. Echipa noastră de profesioniști în restaurarea și repararea bijuteriilor Bulgari vă va asigura că acestea vor fi în cele mai bune mâini. Serviciile noastre de reparații vor restabili strălucirea și frumusețea originală a bijuteriilor dumneavoastră, revitalizându-le și prelungindu-le durabilitatea.

În concluzie, Bulgari

Este un brand emblematic, care a crescut și s-a dezvoltat pe parcursul mai mult de un secol de excelență și creativitate. Bijuteriile lor unice și inovative s-au integrat în cultura și istoria Romei, cucerind inimile femeilor din întreaga lume. Indiferent de ceasuri sau bijuterii Bulgari dețineți, puteți fi sigur că este o declarație de stil și eleganță care va rezista testului timpului.

Anul 1977

A marcat un moment important în istoria Bvlgari: lansarea primului ceas pentru bărbați, BVLGARI BVLGARI, produs în masă și cu succes continuu de-a lungul anilor. Acest ceas a introdus pentru prima dată în lume un logo ca element decorativ proeminent în ceasurile de lux, evidențiat și mai mult de forma neobișnuită a cutiei perfect cilindrice. Cu toate că pare simplă, această formă a fost rezultatul unui meticulos studiu arhitectural.

Succesul ceasului BVLGARI BVLGARI a dus la dezvoltarea unei linii de business dedicate ceasurilor de lux și la înființarea companiei Bulgari Time în Elveția. Acesta a fost primul pas spre o dezvoltare puternică în industria orologeriei pentru Bvlgari. În anul 1984, a treia generație a familiei Bulgari a preluat conducerea afacerii.

Paolo și Nicola Bulgari, fiii lui Giorgio, au fost numiți președinte și, respectiv, vicepreședinte, iar nepotul lor Francesco Trapani a devenit Chief Executive Officer. Împreună cu lansarea colecției Parentesi, Bvlgari a introdus un alt proiect revoluționar: bijuteria modulară. Fiecare element unic al acestei bijuterii, cu un design și o manufactură excepțională, a fost produs și asamblat în serie, oferind astfel bijuterii cu o gamă largă de prețuri, de la inele de oțel și aur, până la paruri încrustate cu diamante. Aceasta poate fi considerată prima linie de bijuterii prêt-à-porter din toate timpurile.

În anii ’90

Pasiunea Bvlgari pentru experimente și combinații îndrăznețe în crearea de bijuterii a dus la utilizarea neașteptată și inovatoare a materialelor precum oțelul, ceramica sau mătasea, alături de aur și pietre prețioase. Pe măsură ce timpul a trecut, Bvlgari și-a diversificat și mai mult gama de produse, lansând în anul 1993 primul parfum Bvlgari, Eau Parfumée, Cologne au Thé Vert.

Mai târziu, a fost prezentată și linia de bijuterii din aur și porțelan fin, numită Chandra, în cadrul unui eveniment la Paris. Ochelarii și produsele din piele au fost lansate în întreaga lume în anul 1998, iar inelul B.zero1 a avut debutul său strălucitor. Bvlgari a continuat să se extindă și în industria orologeriei prin achiziționarea brandurilor de lux Daniel Roth și Gérald Genta. În anii următori, compania a realizat și alte achiziții de firme specializate în producția de componente de ceas, ceea ce a consolidat poziția Bvlgari ca producător de ceasuri de clasă mondială.

În anul 2001

Bvlgari a semnat un joint-venture cu Marriott International pentru a dezvolta divizia de hoteluri și resorturi sub numele Bulgari Hotels & Resorts, deschizând astfel hoteluri exclusiviste în locații prestigioase din întreaga lume. Primul hotel Bulgari a fost inaugurat la Milano trei ani mai târziu, iar unul dintre resorturile Bulgari a fost deschis în Bali. Extinderea conceptului de Hotels & Resorts a dus la deschiderea restaurantului Il Ristorante în Tokyo (în cadrul magazinului Ginza Tower), precum și a cafenelelor Il Café și Il Cioccolato (în cadrul magazinului Omotesando).

În 2009

Bvlgari a sărbătorit 125 de ani de existență printr-o retrospectivă intitulată “Între Eternitate și Istorie: 1884-2009”, prezentată pentru prima dată la Roma, apoi la Paris, Beijing și Shanghai. Doi ani mai târziu, Bvlgari s-a alăturat conglomeratului de lux LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) pentru a-și consolida dezvoltarea pe termen lung. În același an, un nou hotel Bulgari a fost inaugurat în Londra.

În 2014

Bvlgari a sărbătorit cei 130 de ani de existență printr-o renovare semnificativă a magazinului emblemă din Via dei Condotti 10, realizată de celebrul arhitect american Peter Marino. În România, Elysée Gallery găzduiește în exclusivitate colecția Bvlgari “Le Gemme”, o colecție care readuce la viață legătura dintre pietrele prețioase și parfumuri. Fiecare parfum din această colecție captează rafinamentul și eleganța brandului Bvlgari. Inspirată din tradiția bijuteriilor prețioase caracterizate prin excelență și unicitate, colecția Le Gemme adaugă o nouă notă la povestea casei Bvlgari.

Fiecare parfum este un omagiu adus culorii, luminii și emoției pietrei pe care o celebrează, prin intermediul unui buchet de ingrediente delicate, opulente și extraordinare. Elysée este un univers aparte, plin de repere noi și semnificații. Aici puteți găsi parfumuri prețioase, care se află pe liste de așteptare în întreaga lume, alături de cele mai bune linii de îngrijire corporală și accesorii sofisticate. Lucia Silvestri, directorul de creație al bijuteriilor Bvlgari, cunoaște toate secretele bijuteriilor de lux și se îndrăgostește mereu de pietrele prețioase și semiprețioase pe care le întâlnește. De peste 30 de ani, ea face parte din echipa Bvlgari și a călătorit în întreaga lume în căutarea pietrelor perfecte pentru bijuterii destinate femeilor curajoase, senzuale, elegante și mereu în căutare: femeile Bvlgari.

Ce tip de persoană reprezintă femeia Bulgari?

“Cu un carismă vie și asumată, ea emană bucuria de a trăi. Designul Bulgari reflectă aura sa specială, inefabilă, de femeie curajoasă și senzuală. Jucăușă, fermecătoare și unică, femeia tipică Bulgari este o bijuterie vie în sine.”

De unde vă inspirați?

“Prima mea sursă de inspirație se află chiar aici, în fața biroului meu. Este orașul Roma, care a oferit inspirație atâtor generații de creatori. Într-un mod special, îmbinarea splendidă dintre cultura greacă și cea romană, alături de arhitectura sa magnifică, au alimentat întotdeauna imaginația nelimitată a meșterilor Bulgari. De asemenea, găsesc inspirație în călătoriile mele frecvente în străinătate. De exemplu, nu pot sta departe de India prea mult timp, deoarece oferă o experiență atât de bogată! Vă puteți imagina culorile vibrante ale sariurilor, bijuteriile purtate de femei și palatele maharajahilor pe care le puteți vedea acolo, doar acolo? Și, în căutarea inspirației, în colecția noastră de patrimoniu Bulgari găsesc mereu semne iconice Bulgari prin amestecul lor de elemente clasice și contemporane.”

Cum combină Bulgari bijuteriile și parfumurile? Se influențează reciproc sau se inspiră unele din altele?

“Atât combinațiile de pietre, cât și simfoniile olfactive sunt create pentru a oferi plăcere și bunăstare. Emoția care izvorăște din această stare de bine este legătura care unește pietrele și acordurile olfactive, așa cum este evidențiat în noua noastră colecție Le Gemme, inspirată de cele șase pietre iubite Bulgari. Când examinăm o piatră, o privim, o atingem, ne jucăm cu ea și, în acest proces, ne reîncărcăm de energie la fel de mult ca atunci când mirosim un parfum care desfășoară toate simțurile.”

Care a fost prima dumneavoastră bijuterie?

“Prima bijuterie pe care am creat-o pentru Bulgari datează din 1988. Era un colier care se potrivea cu o pereche de cercei din aur cu safire galbene și albastre, cu perle și diamante. A fost cumpărat de baroneasa Thyssen și este adesea expus în timpul expozițiilor noastre retrospective.”

La ce bijuterie vă visați, una special făcută pentru dumneavoastră?

“Mă văd purtând un colier minunat, asemănător cu cel pe care l-a purtat odinioară Elizabeth Taylor, cu un safir prelung, în formă de con… Dacă ar trebui să creez o bijuterie pentru mine însumi, aceasta ar trebui să fie luminoasă, plină de energie și ușor de purtat.”

Ce bijuterie ar trebui să dețină fiecare femeie?

“Fiecare femeie ar trebui să aibă un inel B.zero1 din ceramică albă sau neagră. Ador designul unic al acestui inel, care capturează perfect spiritul pionier și curajul de a experimenta al casei Bulgari. De la lansarea sa inițială în 2000, inelul a evoluat de la o versiune din aur simplu, la una cu diamante, la o reinterpretare realizată de artistul Anish Kapoor, cu inserții de ceramică și chiar de marmură. Designul său atât de special se bazează pe două elemente distinctive ale iconografiei Bulgari: motivele Tubogas și logo-ul Bulgari. În conformitate cu bogatul patrimoniu creativ al mărcii, spirala sa iconică devine o metaforă pentru măreția armoniei dintre trecut, prezent și viitor și un simbol al eternului refăcere. Gravat în cerc pe o parte, chiar logo-ul BVLGARI reflectă spirala sintezei perfecte dintre tradiție și inovație.”

Puteți să ne explicați pas cu pas procesul de creare al unei bijuterii Bulgari?

“Există două modalități prin care putem crea o bijuterie – fie căutând inspirația în frumusețea extraordinară a unei pietre, fie pornind de la un semn sau o intuiție care devine un simbol destinat să dea naștere unei colecții complete, așa cum s-a întâmplat cu Serpenti, Diva sau alte creații. Procesul de creație este întotdeauna hrănit de tradiția greco-romană a Bulgari, reinterpretată în bijuterii cu un design mereu surprinzător, care cuprinde în ele modernitatea, arta și visul.”

Pașii implicați în procesul de creație al bijuteriilor Bulgari

Sunt de o importanță crucială pentru a obține obiecte de o valoare incontestabilă. De la tăietura și caratele pietrelor, până la alegerea culorilor, fiecare aspect este meticulos analizat și pus în valoare. Designul bijuteriilor este conceput astfel încât să evidențieze caracteristicile unice ale pietrelor folosite. Odată ce ideea designului este finalizată, aceasta este transpusă într-o redare 1:1 și într-o serie de schițe detaliate. Pentru a asigura proporțiile corecte ale proiectului aprobat, pietrele sunt plasate în ceară și sunt evaluat împreună cu designerii.

Primul pas în procesul de transformare a designului într-un obiect tridimensional este crearea unui prototip. Apoi, urmează etapele esențiale ale creației bijuteriei, în care meșteșugarii curăță, asamblează și refinează meticulos toate componentele metalice. Din acest proces meticulos și artizanal prende viață bijuteria sublimă.

Care este trendul actual în materie de bijuterii?

Răspunsul se află în adaptarea față de evoluția femeii moderne. Bijuteriile de înaltă calitate nu mai sunt rezervate doar pentru dineuri sau evenimente de gală. Femeia contemporană este o artistă a propriei vieți, fiind capabilă să trăiască mai multe experiențe într-una singură, având o feminitate complexă. Ea își dorește eleganță, strălucire și jucăușărie, deci o bijuterie trebuie să accentueze natural și discret diversitatea personalității sale.

Întrebarea dacă am o piatră preferată este frecventă, însă nu pot da un răspuns simplu. Alegerea unei pietre este mai mult decât o chestiune de valoare sau prețiozitate. Mă îndrăgostesc de pietrele care mi se adresează personal. De când am intrat în universul Bulgari, am petrecut mult timp lucrând cu safire și, sincer, le iubesc. Dar preferințele mele s-au diversificat în timp, iar acum mă fascinează și spinelii. În realitate, iubesc fiecare piatră în parte. Totul depinde de emoția și starea mea într-un anumit moment, capturate într-o clipă suspendată pe eternitateâ

Pentru orice reparație sau întreținere a bijuteriilor, atelierul Constantin Silver este alegerea potrivită. Adresându-ne cu încredere, veți beneficia de servicii profesionale și de cea mai fină calitate în domeniul bijuteriilor Bulgari. Echipa noastră de meșteșugari talentați și cu experiență va repara și va revigora fiecare bijuterie cu grijă și atenție la detalii. Încredințați-ne prețioasele voastre obiecte și vă garantăm că ele vor străluci din nou în toată splendoarea lor.