CE AR TREBUI SĂ ȘTIȚI DESPRE REPARAREA BIJUTERIILOR

martie 2, 2022 De admin Oprite

Ce ar trebui să știți despre repararea bijuteriilor

Bijuteriile fine pot experimenta un anumit grad de uzură în timp. Ca atare, repararea bijuteriilor devine esentiala pentru a mentine aspectul pieselor tale preferate. Dacă ați descoperit recent o piatră slăbită sau un vârf îndoit, iată ce ar trebui să știți.

Reparatii la un magazin de bijuterii

Deși există multe sfaturi de bricolaj despre cum să curățați și să depozitați bijuteriile, cel mai bine este să lucrați cu un bijutier pentru reparații. Daca ai achizitionat o piesa online, magazinul de unde ai achizitionat-o s-a inchis de atunci sau te-ai mutat, munca nu trebuie facuta in acelasi loc!

Când aduceți o piesă de reparat:

 • Bijutierul va examina deteriorarea și va oferi o ofertă pentru lucrările necesare. Dacă colecția dvs. este asigurată și munca este extinsă, ați putea lua în considerare colaborarea cu transportatorul în acest moment.
 • Nu toate reparațiile se fac în casă. Multe magazine de bijuterii fac reparații standard, cum ar fi redimensionarea inelului și repararea unui lanț rupt, dar vor trimite lucrări mai complicate. Acest pas se poate adăuga la timpul necesar pentru ca bijuteriile dvs. să fie reparate.

Tipuri comune de reparații de bijuterii

Dintre toate reparațiile de bijuterii, următoarele sunt cele mai frecvente:

 • Redimensionarea unui inel: Dacă un inel este prea slăbit sau strâns, dimensiunea poate fi ajustată prin tăierea și lipirea tijei.
 • Repararea lanțului: În timp, o verigă se poate rupe sau lanțul se întinde. Aceste reparații implică adăugarea unei verigi și lipirea lanțului înapoi împreună sau înlocuirea clemei. Complexitatea poate depinde de tipul de lanț și de dimensiunea verigii.
 • Repararea piatrului: Dintoanele care susțin piatra pot experimenta uzură și slăbi în timp, crescând șansele ca piatra să cadă. Deși vârfurile se pot îndoi și rupe, adesea se aplatizează sau dezvoltă un aspect rotunjit. În aceste cazuri, vârful individual, vârful sau un set complet pot fi înlocuite.
 • Repararea tijei: Tija inelului poate experimenta un anumit grad de uzură în timp, adesea din cauza stresului exercitat asupra ei prin sarcinile zilnice. Inelele de logodnă și verighetele prezintă un risc mai mare pentru această problemă, deoarece sunt purtate în fiecare zi. Dacă este ignorată, poate rezulta o fractură în partea de jos a inelului. În aceste cazuri, un bijutier va lipi și remodela banda.
 • Pietre libere: Dacă poți atinge piatra și se mișcă, ai de-a face cu slăbirea. Nu continua să purtați o bijuterie în această stare fragilă, deoarece crește riscul ca piatra să cadă și să se piardă. În schimb, duceți-l la un bijutier pentru strângere.

Semne de reparație de bijuterii de calitate

Reparațiile de bijuterii au fost bine făcute dacă nu puteți observa munca efectuată. Împreună cu asigurarea unei pietre sau fixarea unui lanț rupt:

 • Zona reparată are aceeași culoare și luciu ca și restul piesei
 • Nu vezi urme de ciocane sau de scule
 • Orice cusături sau semne de la tăiere au fost netezite
 • O nouă verigă nu iese în afară și nu schimbă modul în care curge lanțul

Aveți bijuterii care necesită reparații? Contactați Hannoush Jewelers din Connecticut pentru a rezerva o întâlnire la una dintre locațiile noastre convenabile astăzi.