Ce este Aurul Alb și despre el

Aurul alb este o alegere populara in materie de bijuterii. Citind acest articol, vei afla tot ceea ce trebuie sa stii despre acest metal pretios: cum este facut, ce este exact si cum difera el de aurul galben.

Ce este aurul alb?

Aurul alb este un aliaj al acestui metal. Este facut din aur pur amestecat cu alte metale ce au o culoare alb – argintie, precum argintul sau paladiul. In toate bijuteriile din aur, acesta este amestecat cu alte metale, care sa ii confere mai multa tarie. De unul singur, aurul pur este un metal foarte moale. Fara metalele mai tari care sa-l tina rigid, bijuteriile si-ar pierde imediat forma. In cazul aurului alb, metalele ajuta si la crearea culorii dorite.

De ce se imbraca aurul alb in rodiu?

Nu doar ca este un mix de metale, insa aurul alb se acopera in rodiu, un metal din aceeasi familie cu platina. Acesta adauga tarie si durabilitate si, cel mai important, da o stralucire aparte bijuteriei, ceea ce il face metalul ideal cu care aceasta poate fi imbracata.

De-a lungul timpului, invelisul de rodiu incepe sa se erodeze, lasand sa se vada un aur galben dedesubt. Asta este absolut normal, aproape toate bijuteriile din aur alb ajungand, la un moment dat, sa aiba o culoare galbuie. Din fericire, Valmand va ofera posibilitatea de a reface invelisul de rodiu la cele mai mici costuri, in special daca bijuteria a fost cumparata de la noi.

Este aurul alb aur adevarat?

Da, aurul alb este, si el, aur adevarat. Chiar daca in continutul sau se regaseste un aliaj de metale, aurul alb este facut din aur pur, real. Certificatul bijuteriei, impreuna cu stanta, ar trebui sa arate acest lucru. Aurul continut de o bijuterie, indiferent daca vorbim de aur alb, galben sau roz, se masoara in carate. Bijuteriile care au 9K contin 37.5% aur pur, in timp ce cele de 18K au 75% aur pur, indiferent de culoarea acestuia. Cu cat este mai mare numarul caratelor, cu atat cantitatea de aur pur este mai mare.

Aurul alb este deosebit pentru bijuterii si are acelasi aspect ca si platina sau argintul. Este permisibil ca si pret, iar culoarea sa neutra il recomanda tuturor tipurilor de pietre pretioase.