Ce face un bijutier?

Ce este un bijutier?


Designul de bijuterii este poate cel mai creativ aspect al acestei cariere și necesită multă imaginație și abilități artistice. Dar artiștii de bijuterii produc, repară, curăță și restaurează piese de bijuterii. Unii se specializează și în evaluarea bijuteriilor, folosind o combinație de cercetare și evaluare directă pentru a determina valoarea unei piese.
Mulți artiști de bijuterii își fac cea mai mare parte a muncii la un banc de lucru, folosind instrumente similare cu cele pe care artiștii de bijuterii le-au folosit de secole pentru a crea și repara piese de bijuterii. Cu toate acestea, multe tehnologii noi și-au găsit drumul în ambarcațiune.

De exemplu, laserele sunt adesea folosite pentru a tăia pietre prețioase și a grava modele complicate în metale prețioase. Și, cu tehnologia de proiectare asistată de computer (CAD), un model al unei bijuterii poate fi creat pe un computer. Acest lucru îi permite creatorului să vadă cum va ieși piesa înainte de a risipi resurse valoroase pe ceea ce ar putea fi un design defectuos.


Cum este locul de muncă al unui bijutier?


În timp ce mulți bijutieri lucrează pe cont propriu, alții ar putea lucra în magazine de vânzare cu amănuntul, în ateliere de reparații de bijuterii sau în fabrici de producție de bijuterii. Cei care lucrează în magazinele de bijuterii petrec adesea mult timp interacționând cu clienții, fie ajutându-i să aleagă piesele prefabricate, fie luând comenzi și instrucțiuni pentru piese personalizate. Angajații magazinelor de bijuterii câștigă adesea un comision pentru fiecare bijuterie pe care o vând.

Cei care lucrează în ateliere de reparații petrec de obicei mult timp singuri, cu puțină sau deloc supraveghere. În timp ce cei care lucrează în setările de vânzare cu amănuntul au adesea programe stabilite, ar putea fi nevoiți să lucreze și în timpul sărbătorilor, când clienții vizitează adesea magazinele de bijuterii.

Se estimează că aproximativ 50% din toți artiștii de bijuterii lucrează pe cont propriu. Artiștii de bijuterii care desfășoară activități independente își pot stabili singuri orele de lucru și adesea lucrează din propriile case, unde au un atelier sau un studio. Producătorii de bijuterii independenți își vând adesea marfa la târguri de artizanat și la târguri comerciale. Mulți au început să-și vândă munca online.

Unii bijutieri își deschid magazine de bijuterii. În timp ce acesta este un domeniu competitiv, cei care sunt capabili să-și construiască o reputație solidă în industria de bijuterii au adesea mare succes ca comercianți de bijuterii