Cinci lucruri pe care trebuie să le ști despre placarea cu rodiu Strălucitor

mai 3, 2023 De admin Oprite

Ai bijuterii din aur alb? De câte ori l-ați placat cu rodiu? Indiferent dacă nu ați auzit niciodată de el sau pur și simplu doriți să aflați mai multe, iată primele cinci lucruri pe care trebuie să le știți despre placarea cu rodiu


Ce este placarea cu rodiu?


Placarea cu rodiu este folosită pentru a crea un aspect reflectorizant alb pe bijuterii. Deoarece face parte din familia metalelor de platină, este mai dur decât aurul, astfel încât oferă bijuteriilor o suprafață durabilă, care rezistă la zgârieturi și la deteriorare. Cel mai frecvent este folosit pentru placarea cu aur alb, deoarece acest metal are în mod natural o nuanță galbenă, astfel încât prin galvanizarea unui strat de rodiu, bijuteria va avea un finisaj alb strălucitor.


Cât durează placarea cu rodiu?


O concepție greșită comună este că placarea cu rodiu trebuie făcută o singură dată și este permanentă.
Deoarece este un metal, ca orice alt metal folosit în bijuterii, este susceptibil la uzură prin expunere. Deci, majoritatea pieselor de aur alb vor trebui placate cu rodiu în medie la fiecare 12-18 luni. Aceasta depinde de modul în care este purtată bijuteria. Inelele vor trebui, în general, să fie făcute mai regulat în comparație cu cerceii sau pandantivele care primesc mai puțină uzură de contact. Orice medicamente sau chimia corpului purtătorului poate avea un efect asupra ratei de purtare a rodiului sau a altor metale.
Dacă bijuteria trebuie să fie supusă vreunei lucrări de reparație sau lustruire, în cele mai multe cazuri, aceasta îndepărtează și placarea cu rodiu și, prin urmare, va necesita placarea cu rodiu la finalizare.


Cât durează placarea cu rodiu?


Acest lucru se reduce la locul în care vă duceți bucățile pentru a fi placate. Unele ateliere pot avea un timp de rotație mai lung decât altele, în funcție de cantitatea de muncă la momentul respectiv. Magazinul nostru are atelierul la fața locului, ceea ce ne permite să oferim un serviciu de placare cu rodiu în aceeași zi.


Placarea cu rodiu va afecta pietrele prețioase?


Aceasta se reduce la ce tip de piatră prețioasă. O atenție suplimentară este luată pentru pietrele prețioase mai moi, cum ar fi opalele, perlele, coralul și turcoazul, acestea pot necesita muncă suplimentară pentru a le proteja în timpul procesului de placare cu rodiu. Cu toate acestea, pietrele precum diamantele, rubinele și safirele sunt suficient de rezistente pentru a rezista la placarea cu rodiu.

Pot placa cu rodiu o piese de aur galben sau argint sterling?

Cu siguranță puteți placa cu rodiu o piesă de aur galben pentru a o face să pară albă. Cu toate acestea, așa cum am menționat mai devreme, prin uzură, placarea se va uza și, prin urmare, va dezvălui din nou culoarea galbenă. Așadar, pentru articolele din aur galben, vă puteți aștepta să fie nevoie de placă cu rodiu mai des pentru a-i păstra culoarea albă strălucitoare.
Argintul este un metal alb și nu are nevoie de placare cu rodiu pentru a-i conferi o culoare albă strălucitoare. Cu toate acestea, argintul este bine cunoscut pentru a păta. Deci, pentru a ajuta la prevenirea acestui lucru, puteți placa bijuteria cu rodiu

Dacă dorești să plachezi cu aur sau alt material nobil, noi îți stăm la dispoziție, completează formularul cu orice întrebare ai.