Cum schimb bateria la ceas de mână

Cum îmi schimb bateria în ceasul meu?

Cum sbhimbi bateria la ceas

Japoneză cu cuarț sau mecanică elvețiană? Această problemă a agitat mințile a milioane de ceasornicari de mai mulți ani. Fără îndoială, odată cu apariția Apple Watch și dispozitivele “inteligente” care pot fi purtate de dezvoltatori de la terți, vânzările de ceasuri clasice au scăzut considerabil, după cum au raportat în mod repetat producătorii elvețieni.

Ambele

Dispozitive inteligente și cuarțul multifuncțional sunt “dependente” de electricitate sau mai degrabă de un alimentator mic. Dar dacă dispozitivele “inteligente” trebuie încărcate aproape în fiecare zi, atunci bateria obișnuită dintr-un ceas de mână este suficientă pentru câțiva ani de muncă. Cum să schimbați bateria într-un ceas de mână și, în același timp, să nu întrerupeți funcționalitatea dispozitivului, vom spune în acest articol.

Cum schimbi bateria la ceas - Constantin Silver Tutorial
Cum schimbi bateria la ceas – Constantin Silver Tutorial

Mai devreme

Sau mai târziu, fiecare proprietar de cuart va gândi la întrebarea de mai sus, pentru că nimic nu durează pentru totdeauna în lumea noastră. Desigur, puteți să vă întoarceți la un ceasornicar, dar este mult mai ușor să cumpărați o baterie în magazin și să o înlocuiți acasă. Când cumpărați, nu economisiți, deoarece o baterie de calitate scăzută poate deteriora mecanismul ceasului. Un element de alimentare calitativ, de regulă, asigură funcționarea unui ceas timp de 2-5 ani.

Cum schimb baterii la ceasuri  - Tutorial - Constantin Silver
Cum schimb baterii la ceas – Tutorial – Constantin Silver

Pentru a înlocui

Alimentatorul în ceas, trebuie mai întâi să scoateți capacul din spate. De regulă, există mai multe moduri de a atașa capacul corpului. Poate fi presat și răsucite cu știfturi mici. Dacă există șuruburi la marginile capacului, deșurubați-le folosind o șurubelniță mică, cu profilul corespunzător. Și când deșurubați, nu trebuie să vă grăbiți, deoarece șuruburile sunt destul de fragile. Dacă nu există șuruburi pe capacul din spate, găsiți o depresiune mică, fixați-o cu o șurubelniță sau cuțit și deschideți capacul.

Cu toate acestea, există ceasuri cu fixare sub formă de inel filetat. În acest caz, capacul din spate are mici incizii într-un cerc. În mod tipic, aceste capace sunt răsucite în stânga.

Înlocuirea bateriei într-un ceas nu va cauza dificultăți în manipularea cu îndemânare a uneltelor. După deschiderea capacului din spate, inspectați cu atenție mecanica internă, amintiți-vă locul bateriei și polaritatea acesteia și apoi îndepărtați cu grijă alimentatorul cu pensete nemetalice. Este important ca noua baterie în toți parametrii (diametru, grosime, tensiune) să corespundă elementului înlocuit, altfel ceasul își poate pierde eficiența.

Ceas Seiko Kinetic Premier Perpetual schimb acumulator si incarcare
Ceas Seiko Kinetic Premier Perpetual schimb acumulator si incarcare

După instalarea alimentatorului, asigurați-vă că ceasul funcționează și strângeți ușor sau apăsați capacul. În același timp, încercați să nu atingeți bateria cu degetele. Dacă există un rezistent la apă pe spatele ceasului, nu deteriorați garnitura de etanșare la închiderea capacului.

Cum schimbi bateria la ceas

Cuarțul din noua generație utilizează tehnologia “End of Life”. Indicatorul de ieșire a bateriei (EOL) este activat când încărcarea sursei de alimentare este la sfârșit.Pentru ceasuri echipate cu sistemul EOL, mâna a doua sa oprit la fiecare a doua săritură și a început să numere de 4 secunde, acest lucru indică faptul că este timpul pentru a schimba bateria de pe ceas.