Despre bijuteriile din aur

mai 25, 2023 De admin Oprite

Despre bijuteriile din aur
Aici poti asculta articolul.

Preţuit

Pentru frumuseţea şi versatilitatea sa, aurul este decorul clasic pentru majoritatea bijuteriilor. Este, de asemenea, cel mai maleabil dintre toate metalele – atât de moale încât nu poate fi folosit pentru bijuterii în forma sa cea mai pură.
Măsura standard a aurului este caratul. Aurul pur are 24 de karate, adică 24 din 24 de părți sunt aur. Pentru a-și crește rezistența, aurul este combinat cu alte aliaje metalice. De exemplu, aurul de 18K este 18 părți aur și 6 părți alte aliaje; Aurul de 14K este 14 părți aur și 10 părți alte aliaje. Aurul de 10K este mai durabil, cu 10 părți aur și 14 părți alte aliaje.


Aliajele

Folosite cu aur galben includ cuprul și argintul. Aurul roz este creat prin combinarea aurului cu cantități mari de cupru, în timp ce aurul verde rezultă din amestecarea aurului cu cupru, argint și zinc. La crearea aurului alb, aurul pur este combinat cu cupru, zinc și nichel sau paladiu.
Din antichitate, galbenul a fost culoarea cea mai asociată cu aurul. Aurul alb este o completare frumoasă a diamantelor excepțional de albe și strălucitoare. De asemenea, bijuteriile din aur alb sunt placate cu rodiu, un metal strălucitor care mărește albul și rezistența aurului. Uneori, aurul alb este confundat cu platină, deși sunt metale complet diferite. Aurul alb și platină variază că rezistență, rezistență la zgârieturi și nuanțe de alb.
În unele piese de bijuterii, aurul alb și galben sunt împerecheate, producând un aspect frumos în două tonuri. De asemenea, puteți găsi piese de aur galben, alb și roz sau alb și trandafir.

Ce facem noi?