Placare bijuterii cu aur galben și roz – Constantin Silver

mai 24, 2023 De admin Oprite

Placare bijuterii cu aur galben și roz - Constantin Silver

Placăm bijuterii și ceasuri cu aur galben sau roz, de 18 karate, prin electroliză. Bijuteriiile și Ceasurile sunt inițial șlefuite (polish), degresate mecanic și electronic, după care sunt placate in funcție de obiect cu aur, sau este acoperit prima oară cu o amorsă, de aur, sau nichel, sau cupru. Apoi se replachează cu aur galben sau roz de 18 karate într-o grosime de 30 microni.

Placarea cu aur este un proces electrochimic prin care un strat subțire de aur este depus pe suprafața altui metal. Un curent electric atrage ionii de aur, care sunt încărcați pozitiv, printr-o soluție de baie de aur, permițându-le să adere la bucata de metal încărcată negativ. Placarea cu aur se face de obicei pe piesele de bijuterii vechi sau decolorate pentru a le lumina aspectul.

Există diferite seturi de placare cu aur, în funcție de dimensiunea bijuteriilor sau a produsului cu care veți lucra. Piesele mari vor necesita un kit de placare cu perie, în timp ce articolele mai mici ar putea folosi un kit de placare prin imersie.

Odată ce ați determinat tipul de kit de placare cu aur de care aveți nevoie, puteți contacta un serviciu de placare cu aur sau un producător pentru a achiziționa trusa. Setul include de obicei o sursă electrică, o baghetă sau o perie de placare și o soluție de aur lichid. În funcție de materialul pe care îl veți placa, este posibil să aveți nevoie de soluții și accesorii suplimentare.

Iată pașii pentru placarea cu aur:

  • Pregătire – Suprafața de placat trebuie să fie fără murdărie sau ulei. Decaparea, lustruirea, turnarea, sablare și alte proceduri ar putea pregăti suprafața.
  • Curățare și clătire – Suprafața trebuie să fie supusă curățării electrice, cu abur sau cu ultrasunete. Aceasta este etapa mai profundă de curățare care asigură că suprafața este pregătită pentru următorul pas. Piesa va fi apoi clătită cu apă pentru a îndepărta orice reziduu din agenții de purificare.
  • Strat de impact – Un strat tampon, de obicei din nichel, este apoi aplicat pe metalul care urmează să fie placat. Acest lucru va îmbunătăți legătura dintre materialul de placare și substrat.
  • Clătire suplimentară – După ce se adaugă stratul de lovitura, piesa va fi clătită din nou.
  • Acoperire de bază – La materialul de bază vor fi adăugate straturi suplimentare de acoperire. Există de obicei mai multe straturi de placare (de obicei, cupru, nichel și aur) pe o anumită bucată.
  • Acoperire finală – Sub temperatură și tensiune atent controlate, piesa este scufundată în soluția de placare pentru a atrage ionii de aur la suprafață. Sunt necesare temperaturi și tensiuni diferite pentru diferite tipuri de metal.
  • Clătire finală – Piesa va fi clătită cu apă și agățată să se usuce după acoperirea finală.

Dacă nu sunteți mulțumit de rezultatul procedurii de placare cu aur, poate fi necesar să repetați procesul.

Relații la telefon 0785550888, pe acest site sau în str. Mărgeanului nr 14 București.