Placare cu platină

Platina a fost folosită pentru prima dată de egipteni în urmă cu peste trei mii de ani în mici amulete funerare. Considerată mult mai rar și mai dificil de produs decât aurul, platina nu a fost folosită pe scară largă pentru podoaba bijuteriilor până la sfârșitul anilor 1700. Popularizată de bijutierul rus din secolul al XIX-lea Carl Faberge, platina a devenit metalul ales pentru multe dintre familiile regale ale Europei. În anii 1900, platina devenise cel mai popular metal folosit pentru serturile diamantelor.

La începutul celui de-al Doilea Război Mondial, guvernul SUA a declarat platina un metal strategic și a interzis utilizarea acesteia pentru orice aplicație non-militară.

Mai scumpe decât aurul, platina și aliajele sale au făcut recent o renaștere dramatică ca unul dintre metalele de prim rang pentru modelele de bijuterii contemporane. Pe lângă aspectul său decorativ, platina este utilizată pe scară largă în industria electronică și este metalul principal în sistemele de evacuare catalitică pentru automobile.

Pentru aplicații decorative, obiectele galvanizate cu platină au o rezistență excepțională la zgârieturi și decolorare de la pătare. Folosite pe scară largă pentru ceasuri și articole de bijuterii cu uzură ridicată, finisajele placate cu platină sunt utilizate pentru a crea un aspect îndrăzneț și dramatic al suprafeței. Dacă sunteți în căutarea unei alternative la placarea cu rodiu, platina merită luată în considerare.

Oferim, de asemenea, galvanizare cu platină pentru aplicații de inginerie cu volum redus. Grosimi de până la 3 microni sunt disponibile pentru majoritatea aplicațiilor de specialitate când rezistența la coroziune și duritatea suprafeței sunt o prioritate. (Placarea cu platină, aur, argint, nichel, cupru, rodiu).

Fișă de date Platină

Din cuvântul spaniol „platina” (micul argint) a fost descoperit în 1735 de Julious Scaliger. Paladiul este utilizat pe scară largă în industria de bijuterii ca metal alb premium pentru monturi de diamante. De asemenea, este folosit ca aliaj de metal pentru instrumente medicale, electronice și ca catalizator pentru echipamente antipoluare. Platina este obținută în principal din exploatarea minereurilor de platină și ca produs secundar al exploatării nichelului. Rămâne strălucitor și este rezistent la oxidare în condiții extreme.
Temperatură de topire
3221,6°F
Terminați aspectul
Gri deschis cald și strălucitor
Grosimea tipică de placare
0,25 microni – 2,5 microni
Duritate de placare
Vickers 600
Mediu dur – rezistă la abraziunea accidentală
Rezistență la coroziune
Foarte inalt

Pentru informații suplimentare despre galvanizarea și refinisarea metalelor ( placarea cu platină, aur, argint, nichel, cupru), asigurați-vă că vizitați secțiunea noastră de întrebări frecvente aflată pe acest site. Dacă vă putem ajuta în nevoile dvs. de placare personalizată și de refinisare a metalelor, vă rugăm să ne contactați.