Placarea ceasurilor cu aur, rodiu, platină, argint, nichel, cupru

Ceasurile sunt mai mult decât simple instrumente de măsură a timpului. Ele sunt și accesorii de modă, capabile să aducă un plus de eleganță și stil oricărei ținute. În acest articol, vom explora diferitele metode de placare a ceasurilor cu metale prețioase precum aurul, rodiul, platină, argintul, nichelul și cuprul. Vom analiza procesele de placare, rezultatele obținute și avantajele fiecărui metal în parte.

Carcasa ceasului și metalele prețioase utilizate în placare

Aurul galben

Placarea cu aur galben este una dintre cele mai populare opțiuni pentru ceasuri. Aurul galben, de obicei aur de 18K, este un metal prețios deosebit de apreciat pentru culoarea sa caldă și strălucirea sa. Procesul de placare cu aur galben implică aplicarea unui strat subțire de aur în jurul carcasei ceasului. Această placare nu numai că conferă un aspect luxos, dar și protejează ceasul de zgârieturi și coroziune.

Aurul roz

Placarea cu aur roz este o alternativă modernă și elegantă la aurul galben. Aurul roz este un aliaj de cupru și aur, care conferă ceasului o nuanță de roz delicată și sofisticată. Placarea cu aur roz adaugă un plus de rafinament și originalitate. Acest metal prețios este rezistent la coroziune și își păstrează strălucirea de-a lungul timpului.

Platină

Platina este un metal prețios extrem de valoros și durabil. Placarea cu platină conferă ceasului un aspect elegant și sofisticat. Placarea cu platină este, de obicei, mai scumpă decât placarea cu aur sau alte metale, dar rezultatele sunt impresionante. Platina este rezistentă la coroziune și zgârieturi, făcând ca ceasul să arate impecabil în timp.

Procedeul de placare cu aur al unui ceas - tip perie sau creion
Placarea cu creionul a unei carcase de ceas

Rodiu

Placarea cu rodiu este o opțiune populară pentru ceasurile de lux. Rodiul este un metal prețios alb-argintiu, care adaugă un plus de strălucire și rezistență la zgârieturi. Placarea cu rodiu oferă ceasului un aspect sofisticat și modern. De asemenea, acest metal prețios este rezistent la coroziune și își păstrează aspectul elegant și impecabil.

Argintul

Placarea cu argint este o opțiune mai accesibilă și versatilă pentru ceasuri. Argintul este un metal prețios alb-argintiu cu un aspect strălucitor și elegant. Placarea cu argint conferă ceasului un aspect clasic și rafinat. De asemenea, argintul este rezistent la coroziune și își păstrează strălucirea cu ușurință.

Nichelul și cuprul

Placarea cu nichel și cupru este o opțiune mai puțin întâlnită, dar totuși interesantă pentru ceasuri. Nichelul este un metal prețios argintiu, care adaugă un aspect modern și industrial, în timp ce cuprul adaugă o notă caldă și rustică. Această combinație de metale oferă ceasului un aspect unic și original.

II. Procesul de placare a ceasurilor

Electroliza

Unul dintre cele mai comune procese utilizate pentru placarea ceasurilor cu metale prețioase este electroliza. Acest proces implică utilizarea unui electrolit și a unui curent electric pentru a transfera metalele prețioase pe suprafața ceasului. Electroliza asigură o placare uniformă și durabilă, conferind ceasului un aspect impecabil.

Placare cu creion

Placarea cu creion este o metodă mai delicată și precisă utilizată pentru obiectele mici, cum ar fi ceasurile. Această metodă implică utilizarea unui creion special,  pe care il înmoi din când în când într-o soluție care conține metalul prețios sub formă de lichidă ( ioni de aur). Prin recerea curentului prin creion care la rândul lui este plimbat pe suprafața ceasului, metalul prețios se transferă și se aderă la ceas. Această metodă permite o placare detaliată și personalizată.

III. Avantajele placării cu metale prețioase

Aspect luxos și elegant

Placarea ceasurilor cu metale prețioase conferă acestora un aspect deosebit de luxos și elegant. Fie că este vorba de aur galben, platină sau rodiu, aceste metale prețioase adaugă un plus de valoare și stil ceasurilor.

Protecție împotriva coroziunii și zgârieturilor

Metalele prețioase utilizate în placare sunt de obicei rezistente la coroziune și zgârieturi. Prin placarea ceasului cu aceste metale, se asigură o protecție durabilă împotriva deteriorării și alterării aspectului.

Versatilitate și originalitate

Placarea cu metale prețioase oferă posibilitatea de a personaliza ceasul și de a-i conferi un aspect unic și original. Fie că este vorba de aur roz, argint sau o combinație neobișnuită de metale, placarea permite exprimarea individualității și gustului personal.

Concluzie:

Placarea ceasurilor cu metale prețioase precum aurul, rodiul, platină, argintul, nichelul și cuprul adaugă valoare și stil oricărui ceas. Fie că alegeți un aspect luxos și elegant sau unul mai original și personalizat, există o varietate de metode și opțiuni disponibile. Indiferent de metalul ales, placarea oferă un plus de protecție împotriva coroziunii și zgârieturilor, asigurând un aspect impecabil în timp. Alegeți cu încredere placarea ceasului la Constantin Silver.

Dacă dorești să intri in legătură cu noi, atinci p poți face AICI

Te poți înscrie cu un email la newsletter, pentru mai multe noutăți AICI