Lista prețuri la reparatii bijuterii

Repatii bijuterii

 1. Lipire bijuterii (lanturi, cercei, bratari, anouri etc): 25 – 50 Ron Lipitura (in functie de complexitatea reparatiei sau  cat aur se consuma, aurul este inclus in pret)

 2. Fixare pietre: 10-40 Ron/bucata.  (in functie de marimea pietrei schimbate, piatra este inclusa in pret)

 3. Gravare litera normala:     3,5 Ron/litera. 

 4. Gravare litera caligrafica: 4,5 Ron/litera.  

 5. Realizare gravura speciala executata cu laser: pretul se stabileste in functie de complexitatea lucrarii. De la 100 Ron/proiectul

 6. Curatare bijuterii, slefuire, lustruire, polisare: 15 – 25/obiect.

 7. Curatare spatii mici bijuterii cu aparatura performanta: pret stabilit in functie de fiecare lucrare. 15-25 ron /obiect

 8. Indreptare bijuterii deteriorate, recalibrare etc.: 15 – 25 Ron/obiect.

 9. Marire prin intindere verighete sau  inele: 10 – 15 Ron/nr. masura.

 10. Marire prin adaugare de aur verighete sau inele: 25-100 ron/obiect (aurul adaugat  in plus se plateste separat )

 11. Modificare/micsorare marime inele sau verighete: 35 – 50 Ron/marime

 12. Verificare aur: 2 Ron.

 13. Schimbare incuietori bijuterii: 40 – 250 Ron/bucata. (daca exista diferenta de gramaj in plus, se plateste  aurul separat)

 14. Fabricare za sau anou: 35 Ron/manopera + pretul aurului adaugat.

 15. Modificare sau aplicatii bijuterii,  confectionari diverse: 20 – 50 Ron/manopera + aur

 16. Realizare sau traforat litere pentru nume: pret negociat in functie de cate litere este format numele

 17. Realizare sau traforare  litere sau forme cu anouri tip pandant pentru lanturi  50-100 Ron/manopera  pe litera (aurul se plateste separat)

 18. Realizare aplicatie de argint pentru verighetele de la nunta de argint: intre 100 si 500 Ron/perechea.

 19. Schimbare sau reparare nituri rupte: 35 – 70 Ron/manopera nit. (in functie de cat aur se consuma la schimbarea nitului)

 20. Cantarire bijuterii: GRATUIT.

 21. Rodinare, aurire bijuterii: 20 – 450 Ron/obiect

 22. Reparatii speciale cu sudura PUK4 in argon sau laser  50 -100 Ron/ obiect

 23. Reparatii ceasuri si pendule vechi 

In afara de reparatii bijuterii Noi mai realizam și:

Reparații ceasuri

Reparam tot ceea ce se mai poate repara la ceasuri si pendule, fie ele de perete sau de podea

Placare cu aur si rodiu

Placam cu aur 18 k, galben sau roz si rodiu stralucitor, bijuterii, carcase si bratari de ceas. Nu se pot placa argon sau zamac.

Gravură mecanică și laser

Gravam mecanic si laser orice bijuterie se poate grava, inclusiv inele, verighete, cercei, pandante, bratari

Contact reparatii bijuterii

+40785550888

Calea 13 septembrie 221 - 225

Intrați în legătură cu noi

Ne puteti contacta pentru reparatii bijuterii si la 078555088

Raspundem intre orele: 10.30 – 18.30

Addresa Calea 13 septembrie 221-225

Email contact@constantin-silver.ro

Bijuteria 

Este un obiect de podoabă, confecționat din metale sau materiale prețioase, având scopul de a înfrumuseța sau a etala bunăstarea purtătorului.

Istoric

Cercetările au demonstrat că deja cu 100 000 de ani în urmă omul a căutat să se împodobească cu scoici.

Dovezi sigure atestează însă faptul că cel puțin cu 25 000 de ani în urmă în epoca de piatră, s-au folosit bijuterii la gât ca șiraguri alcătuite din dinți de animale, cochilii de melci, veretebre de pește, oase, perle, chihlimbar.

In perioada când s-a cunoscut prelucrarea metalelor epoca bronzului apar obiecte de podoabă din metal de diferite forme, mai târziu din sticlă.

Obiectele de podoabă fiind folosite și ca obiecte de schimb, folosite ca monezi. Când se descoperă o cantitate relativ mare de bijuterii de valoare, s-a descoperit de fapt o comoară. Abia în secolul XX apar obiecte de podoabă din material plastic.

Aurul

Aurul este elementul cunoscut din cele mai vechi timpuri. Fiind răspândit în stare nativă în natură, el se putea obține ușor în cantități mici. Se crede că aurul a fost descoperit înaintea cuprului. Cules sub forma unor bucăți strălucitoare din nisipurile râurilor și din depunerile aluvionare, aurul a fost dintotdeauna un metal de ornament, apreciat pentru luciul său galben, dar mai ales pentru stabilitatea sa față de agenții corozivi. Ușor de prelucrat, prin ciocănire, el poate lua forma diverselor obiecte de podoabă sau de cult cunoscute în antichitate. Aurul pur (care este întotdeauna galben) este prea moale pentru folosirea sa ca bijuterie. Metalele care se folosesc în amestec cu aurul, pentru a-l întări, pot modifica culoarea acestuia, rezultând astfel un aur de diferite nuanțe de galben, alb și roșu. Acest amestec determină numărul de carate al aurului. Este unul dintre cele mai dense metale.

De peste 5000 de ani, aurul este un important element pentru civilizația umană, facilitând tranzacțiile ce au dus la specializarea indivizilor, o mai mare eficiență prin specializare conducând la produse/servicii mai bune și creativitate prin satisfacerea unor cerințe/nevoi noi cerute de piață (i.e. totalitatea indivizilor într-un sistem bazat pe schimb).

Argintul

Este un metal alb, strălucitor, și, după cum îi spune și numele, argintiu. În tăietură proaspătă, are o culoare ușor gălbuie. Face parte, împreună cu aurulplatinapaladiuliridiul din categoria metalelor prețioase. Este moale, maleabil și ductil, fiind metalul cu cea mai mare conductibilitate electrică și termică.

Argintul este metalul care posedă cea mai bună conductivitate electrică și termică. Ca urmare, față de celelalte metale, prezintă cea mai scăzută rezistivitate electrică (la 20 °C de 0,015 mΩmm) și cea mai mare valoare a conductibilității termice (la 20 °C de 4,186 J/cm.s.°C). Dintre metalele care conduc foarte bine curentul electric și a căror rezistivitate electrică este apropiată cu cea pe care o are argintul se menționează: cuprul (0,0172 mΩmm), cromul (0,026 mΩmm) și aluminiul (0,027 mΩmm).

Se oxidează cu ușurință în aer, formând oxizi, și, de asemenea, în prezența sulfului, cu care formează sulfuri.