TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI DESPRE PLACAREA AUR

Placarea cu aur este un proces care a fost folosit de secole pentru a crea piese de bijuterii și lucrări de artă uimitoare și frumoase. Este una dintre cele mai populare metode atunci când vine vorba de acoperirea metalelor, deoarece placarea cu aur oferă un aspect luxos fără prețul ridicat. În acest ghid, vom arunca o privire mai atentă la placarea cu aur – ce este, cum să o faceți și ce ar trebui să știți despre aceasta. Deci, dacă te-ai gândit să încorporezi câteva piese placate cu aur în viața ta, citește mai departe pentru a afla tot ce trebuie să știi despre placarea cu aur!

Placare bijuterii cu aur, rodiu, platină

CE ÎNSEAMNĂ PLACATUL CU AUR ÎN BIJUTERII?
Bijuteriile placate cu aur sunt realizate prin acoperirea unui metal de bază cu un strat subțire de aur. Grosimea stratului de aur variază, dar este de obicei între 0,5 și 2,5 microni. Galvanizarea este cea mai comună metodă folosită pentru a crea bijuterii placate cu aur. Un curent electric trece printr-o soluție care conține ioni de aur în acest proces. Ionii sunt atrași de bijuteria, ceea ce îi face să se lipească de suprafața metalului de bază. Rezultatul este un strat subțire și uniform de aur.

CARE ESTE DIFERENŢA DINTRE AURUL PLACAT ŞI AUR SOLID?
Bijuteriile placate cu aur au un strat subțire de aur aplicat pe suprafață, în timp ce bijuteriile din aur solid sunt realizate în întregime din aur. Scufundarea bijuteriilor în aur este o modalitate accesibilă de a vă bucura de aspectul aurului solid fără prețul ridicat. Cu toate acestea, amintiți-vă că metalul placat cu aur nu va dura la fel de mult ca bijuteriile din aur masiv și ar putea avea nevoie de re placare în timp.

Placare ceasuri cu aur, rodiu, platină, nichel, cupru

CE METALELE POT FI PLACAT cu AUR?
Scufundarea bijuteriilor în aur se poate face cu majoritatea metalelor, inclusiv nichel, alamă, oțel inoxidabil, argint, cupru etcetera

PLACAT AU ÎNSEAMNĂ FALS?
Nu, placat cu aur nu înseamnă neapărat fals. Placarea cu aur este procesul de aplicare a unui strat subțire de aur real peste alte metale precum argintul, cuprul și alamă. Grosimea stratului poate varia în funcție de producător. Deși acest strat subțire de aur nu are aceeași valoare ca aurul pur 100%, el are totuși o valoare. Puritatea placajului cu aur este de obicei măsurată în greutate în karate, care variază de obicei între 10 și 18 karate††

AURUL ELECTRO PLACAT ESTE AUR REAL?
Da, aurul galvanizat este aur adevărat. Procesul de galvanizare presupune acoperirea unui strat subțire de aur pe un alt metal, cum ar fi cuprul sau argintul, prin curenți electrici. Acest lucru conferă piesei un aspect general de aur și poate fi confundată cu aur solid. Cu toate acestea, nu conține atât de mult conținut real de aur.

Placare bijuterii de argint cu aur la Constantin Silver
Aici brățară placată cu aur galben 18k în cadrul atelierului nostru

CU CÂT GROSIME ESTE PLACAREA CU AUR?
Acesta variază, grosimea placajului cu aur poate varia de la 17 la 2,5 microni.
Placarea galvanizată cu aur, sau placarea cu spălare cu aur/blând, se referă la placarea cu o grosime de aproximativ 0,17. Această placă este un strat subțire (aproximativ 0,05% aur). Acest strat de placare se estompează cel mai repede. Grosimea optimă de placare cu aur este între.5 și 1.0 microni. Deși acesta poate fi un strat mic, este suficient chiar și pentru bijuteriile expuse la utilizare intensă.
Placarea cu aur greu este o placare care este mai groasă de 2,5 microni. Cu toate acestea, chiar și această cantitate de placare cu aur este încă relativ subțire din punct de vedere al valorii. Principalul avantaj al placării cu aur groase este că durează mai mult.

Placare ceasuri cu aur roz 18 karate - Constantin Silver - București
Ceas placat cu aur roz 18 k

METALUL PLACAT CU AUR SE DUCE CU TIMPUL? PLACAREA CU AUR SE VA UZA?
În timp, bijuteriile înmuiate în aur se pot estompa și se pot păta, pierzându-și strălucirea și strălucirea. Această reacție este tipică și poate apărea indiferent de calitatea piesei. Mulți oameni, totuși, sunt perplecşi de ce bijuteriile s-au înmuiat în pată de aur. La urma urmei, nu este aurul un metal care nu se corodă și nu ruginește?
Problema este adesea nu cu placarea, ci cu metalul de bază, care este predispus la coroziune și oxidare. Moleculele de metal de bază migrează treptat în stratul de aur, schimbându-și aspectul. Dacă placarea cu aur este prea subțire, se va decolora rapid și începe să se întindă.

BIJUTERIILE PLACATE AU AUR RUGINESC?
Nu, placarea cu aur nu ruginește. Cu toate acestea, metalul de bază de sub placarea cu aur poate rugini dacă este expus la umiditate. Dacă observați că metalul placat cu aur începe să se întindă, probabil că metalul de bază se vede.

Contact

ESTE HIPO ALERGENIC PLACAT ÎN AUR?
Juriul a ieșit pe acesta! Scufundarea bijuteriilor în aur poate fi o opțiune excelentă pentru cei cu alergii, dar nu este întotdeauna soluția perfectă. Placarea cu aur oferă, în general, un strat suplimentar de protecție între piele și metalul de bază, ceea ce înseamnă mai puțin contact cu potențialii iritanți. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că bijuteriile placate cu aur nu vor rezista la fel de mult ca piesele din aur pur, ceea ce înseamnă că poate fi necesar să le înlocuiți mai des. Și, din păcate, placarea se poate uza în timp, lăsând metalul original expus și potențial cauzând probleme celor cu alergii.

CARE SUNT BENEFICIILE PLACĂRII CU AUR?
Placarea cu aur este o modalitate excelentă de a adăuga un plus de strălucire unui articol altfel simplu. Nu numai că arată bine, dar articolele placate cu aur au și câteva beneficii practice.
În primul rând, bijuteriile placate cu aur sunt mult mai rezistente la coroziune decât omologii săi neacoperiți. Aceasta înseamnă că metalul tău placat cu aur va rezista mult mai mult, indiferent cât de mult îl vei purta.
Articolele placate cu aur tind, de asemenea, să fie mult mai durabile decât articolele obișnuite. Aurul este un metal mult mai dur decât majoritatea celorlalte opțiuni și poate rezista mult la uzură. Acest lucru face placarea cu aur o alegere excelentă pentru piesele de zi cu zi.
În cele din urmă, deoarece aurul este un metal ne reactiv, rareori provoacă o reacție alergică. Acest lucru face ca bijuteriile placate cu aur să fie perfecte pentru persoanele cu piele sensibilă sau alergii la anumite metale.