Totul despre aur – ce tipuri și culori există – cum arată și ce compoziție are

martie 4, 2022 De admin Oprite

Omul cunoaște aurul de foarte mult timp. Cele mai vechi descoperiri ale arheologilor datează din epoca neolitică – mileniul V-IV î.Hr. O mare varietate de lucruri au fost făcute din acest metal – obiecte de uz casnic și ritual, arme, atribute religioase și, desigur, bani și bijuterii. De dragul deținerii aurului, s-au purtat războaie, s-au confiscat țări străine, s-au distrus popoarele și s-au stăpânit noi teritorii neexplorate. Istoria sa este strâns legată de istoria omenirii.

Proprietățile de bază ale aurului

Deci, ce este aurul? Acesta este metal culoare galben strălucitor cu strălucire pronunțată.

Aurul se caracterizează prin:

  • moliciune mare, ductilitate, maleabilitate și ductilitate. Datorită acestor proprietăți, metalul se pretează cu ușurință diferitelor tipuri de prelucrare;
  • densitate mare și greutate mare. Această proprietate este utilizată în exploatarea aurului;
  • rezistență electrică scăzută, care a provocat răspândirea metalului în dispozitivele electronice;
  • polisabilitate și reflectivitate ridicate, drept urmare placarea cu aur este uneori folosită ca protecție împotriva radiațiilor.

Denumirea latină a elementului chimic „aur” din tabelul periodic – Aurum (Au). Numărul atomic al aurului este de 79.

Aurul aparține metalelor nobile datorită inertității sale ridicate – rezistență la efectele altor elemente și compuși.

Cum arată aurul natural în natură

Aurul este un element foarte comun în viața reală. Deși în cantități mici, se găsește chiar și în plante și organisme ale oamenilor și animalelor. O concentrație destul de mare de aur în apa de mare, cu toate acestea, din păcate, nu există nicio modalitate de a-l obține.

Apariția zăcămintelor de aur asociate proceselor din scoarța terestră. Deci, activitatea vulcanică a dus la faptul că magma din intestinele pământului s-a ridicat la suprafață și s-a solidificat. Dacă a existat aur în compoziția sa, atunci, datorită fuzibilității sale, a fost „presat” prin elemente mai refractare și solidificat deasupra altor roci. Astfel de depozite primare sunt numite minereu sau indigen… Cu această origine, aurul natural fără prelucrare apare în roci sub formă de incluziuni, incluziuni sau vene.

De-a lungul timpului, zăcămintele de minereu au fost expuse mediului extern. Cea mai mare influență asupra minereului de aur a fost exercitată de apă, care a distrus treptat roca și a dus particulele sale cu ea. Datorită greutății mari a aurului, acestea au fost depozitate și acumulate în locuri dificile. Apa a spălat din ele elementele mai ușoare, lăsând doar boabe de aur și particule de diferite forme. Astfel de depozite secundare se numesc aluvionare… „Nisip auriu” cu o fracțiune destul de fină – așa arată aurul aspru de această origine.

Una dintre formele de a găsi aur în natură este sub formă de pepite.

Nuggets nu mai sunt doar nisip, sunt piese solide de metal de orice formă. Pot fi la fel de mici – cântărind câteva grame și pur și simplu gigantice – în zeci de kilograme. Acestea conțin o cantitate diferită impurităţi.

Slich aur

Aurul brut extras, care a suferit spălare primară cu apă din particule ușoare de alte minerale, se numește schlikhov Ulterior, un astfel de metal este topit și rafinat.

 

Rafinarea aurului – ce este

Pentru a obține purificat de impurități, așa-numitul aur rafinat, sunt utilizate diverse tehnologii pe baza proprietăților sale fizice și chimice. În funcție de complexitatea proceselor și de măsurile de siguranță necesare, curățarea poate fi efectuată atât în condiții obișnuite de casă, cât și în condiții de laborator și industriale.

Rafinarea electrolizei este cel mai sigur și mai ieftin mod de a asigura o purificare de înaltă calitate.

În general, există trei metoda de rafinare a aurului:

  • Uscat (metoda lui Miller) … Se bazează pe utilizarea clorului gazos, care, reacționând cu metalele impurității, formează compuși volatili cu aceștia. Aceste substanțe volatile, precum clorul în sine, sunt extrem de toxice. Prin urmare, acest proces necesită echipamente profesionale de evacuare.
  • Umed (chimic) … Pe baza proprietății aurului de a reacționa cu aqua regia, care este un amestec de acizi clorhidric și nitric. Se dizolvă metale în ea, soluția rezultată este filtrată într-un mod special, iar aurul sub formă de precipitat este apoi supus reducerii
  • Electrolitic (electroliză) … Constă în dizolvarea anodului din aurul purificat și depunerea ulterioară a particulelor sale pe catod sub acțiunea unui curent electric. Soluția de electroliză conține clor aur (aur dizolvat în aqua regia). Această metodă dă cel mai mare efect asupra materiilor prime deja destul de pure.
 

Aurul karat – ce este

Calitatea aliajului de aur este evaluată folosind sisteme de prelevare… Astfel, producătorul declară cantitatea de aur pur din produs și garantează acest conținut.

Două sisteme sunt acum comune: carat (de ex. SUA, Canada) și metric (de exemplu, în Rusia, țările CSI). Ambele se bazează pe același principiu.

Numărul de carate în aur sau valoarea eșantionului depinde de prezența metalelor străine în acesta. Asa de, 24 ct aurul este aproape aur pur, masa acestuia ar trebui să fie de 99,9-100% din masa totală a aliajului. În sistemul metric, un astfel de metal corespunde 999 eșantion… Astfel, diferența dintre cele două sisteme de probă constă doar în faptul că, în primul caz, întregul aliaj (aur + impurități) este considerat în mod convențional ca 24 de părți, în al doilea – ca 1000 de părți.

Anterior, se numea aur de înaltă puritate chervonnoe… 

Aurul de 24K (999) este un material foarte moale. Datorită deformabilității sale crescute, practic nu apare la produsele care necesită rezistență la uzură și rezistență, de exemplu la bijuterii. În astfel de cazuri, impuritățile (ligatură). Poate fi platină, argint, nichel, cupru, paladiu, zinc, cadmiu și alte elemente.

Vă sfătuim să citiți:  Cum să desfaceți lanțul: TOP-5 metode simple care vă vor ajuta cu siguranță

Ligatura aurului – acestea sunt metale auxiliare, a căror adăugare face posibilă obținerea unui aliaj de aur cu proprietățile necesare – duritate, culoare, cost.

Valoare 18 ct spune că aliajul este format din 18 părți (adică 75%) de aur pur și 6 părți de ligatură. Meciuri de aur de 18k 750 eșantion.

Produsele sunt deosebit de populare 14 ctcare corespunde 585 (583) eșantion… Un astfel de aur de ligatură oferă un echilibru acceptabil între calitate și valoare.

Există, de asemenea, aliaje 12 ct (500 standart) и 9 ct (375 standart) … Cu toate acestea, chiar și dintr-un material care conține 50% aur pur, este destul de dificil să găsești bijuterii de înaltă calitate.

Trebuie remarcat faptul că termenul „carat” este folosit nu numai pentru a indica conținutul de aur pur din aliaj, ci și pentru greutatea diamantelor și a altor pietre prețioase. Cele două concepte ar trebui să fie distinse. În primul caz, se folosește termenul „karat” și valoarea este scrisă, de exemplu, „18k” (18-carate) sau „14k” (14-carate). În al doilea caz – „carat” și abrevierea „c” sau „ct”.

Ce culori sunt aurii

Cea mai tradițională este galben metal. În același timp, culoarea galbenă a aurului pur real cu valoarea de testare 999 este cea mai intensă și mai strălucitoare. Cu toate acestea, aurul în natură nu este neapărat acea culoare. De exemplu, pepite care conțin o cantitate mare de impurități pot avea o culoare destul de neașteptată. Dar praful de aur și pete de aur din alte minerale au adesea o nuanță galbenă strălucitoare, prin care sunt ușor de recunoscut.

În plus față de toate culorile obișnuite, bijuteriile de aur din cele mai diverse și uneori culori neașteptate devin populare. Introducerea unei anumite ligaturi în aliaj este cea care determină culoarea aurului în bijuterii.

De obicei, aliajele galbene includ argintul și cuprul. Umbra aurului va depinde de procentul ligaturii.

Creșterea proporției de cupru conferă culoare moliciunii și căldurii. Dacă predomină în compoziția aliajului principal, atunci aliajul dobândește roșu umbră. 

Cu cât mai mult cupru, cu atât culoarea este mai bogată. La raporturi intermediare de cupru și argint, se dovedește roz aur. Prin variația conținutului ligaturii, acestui aliaj i se oferă atât nuanțe delicate, cât și nuanțe strălucitoare. 

Cu cât proporția de argint din aliajul galben este mai mare, cu atât devine mai ușoară. Odată cu predominanța acestei ligaturi, aurul capătă un frumos lămâie culoare.

Produse din metal alb… De obicei, pe lângă aurum în sine, un astfel de aur constă din argint și elemente suplimentare – nichel, paladiu, platină. Mai mult, fiecare dintre aceste metale conferă aliajului o nuanță și un luciu caracteristic. Pe lângă acestea, pot fi adăugate și alte elemente care vor oferi produsului proprietățile necesare (de exemplu, zinc, cadmiu).

Există un mod simplu și ieftin de a face un produs dintr-un aliaj galben obișnuit pentru a-i da culoarea aurului alb. Constă în acoperirea suprafeței produsului cu un strat subțire dintr-un metal nobil – rodiu. De aici și numele – placare cu rodiu… De asemenea, această metodă este utilizată pentru a oferi un aspect mai luxos și strălucire produselor din aliaje de aur alb ieftine.

În plus față de aurul galben, roșu, alb, deja familiar, există mai multe opțiuni exotice – verde, albastru, violet, maro.

verde aurul de măsline pal este un aliaj de aur și argint. În acest caz, galbenitatea metalului este eliminată cu un conținut de argint începând de la 30%.

Mai multe nuanțe saturate și tonuri mai întunecate de verde pot fi obținute prin adăugarea de cadmiu și zinc la aliaj. Cu toate acestea, astfel de produse sunt destul de fragile. În plus, cadmiul este un metal toxic și trebuie evitat contactul prelungit cu acesta. Din această cauză, bijuteriile realizate din astfel de aliaje verzi, deși frumoase, nu sunt potrivite pentru uzura de zi cu zi.

Compoziție chimică detaliată albastru aurul rămâne adesea un secret al bijutierilor, deoarece astfel de obiecte sunt originale și exclusive. Culoarea neobișnuită se crede că se datorează adăugării de cobalt sau oțel și crom. Mai mult, în primul caz, nuanța este mai delicată, cu albastru.

De asemenea, un aliaj de aur și indiu capătă o culoare albastră (conținut de 46%, respectiv 54%), dar are o nuanță cenușie. Dar când este aliat cu galiu, este ușor albastru aur.

Aurul albastru și albastru nu diferă în ceea ce privește rezistența și rezistența la uzură, prin urmare, produsele individuale sunt rareori fabricate din ele. Cel mai adesea, aceste aliaje sunt utilizate ca inserții în bijuterii.

Яркий violet culoarea aurului capătă prin adăugarea unui amestec de aluminiu sau potasiu. Se obțin și nuanțe de liliac sau ametist. Această culoare este disponibilă numai pentru produsele cu o marcă de testare 750.

Aurul arată superb și nobil marociocolată и maro flori. Este un aliaj cu cupru, argint și paladiu și este durabil și dur. Culoarea aurului se obține ca urmare a unei prelucrări chimice suplimentare. Se folosește de obicei pentru elemente de ceas. Bijuteriile din aur maro sunt scumpe, de obicei incrustate cu pietre prețioase.

 

Există aur negru

Aurul negru atrăgător este una dintre tendințele modei în fabricarea bijuteriilor.

Acest aliaj fascinant conține aur, cobalt și crom. În același timp, obținerea unui aliaj de înaltă calitate este un proces destul de complicat, deoarece componentele sale sunt greu de amestecat.

O altă modalitate de a obține negru este aplicarea unui strat subțire de rodiu sau ruteniu pe suprafața produsului. Astfel, decorul este colorat uniform și capătă o nuanță bogată, intensă. Suprafața poate fi făcută mată și îi conferă o strălucire lucioasă.

Bijuterii de la aur negru elegante și durabile, cu toate acestea, au un cost ridicat.

Aur combinat

Produsele care combină mai multe tipuri de aur și-au ocupat de drept nișa pe piața bijuteriilor. Experimentarea cu culori și forme le permite designerilor să creeze bijuterii elegante și interesante.

Tehnologiile moderne vă permit să combinați fără probleme aurul de diferite culori într-un singur produs. De asemenea, poate fi inserții de metal de o culoare în alta sau elemente separate combinate într-un singur produs.

Vă sfătuim să citiți:  Un safir luxos de 43 de carate a intrat sub ciocan pentru 6 milioane de dolari!

Cel mai adesea combină aur galben, alb și roșu. Incrustarea unor astfel de obiecte cu pietre prețioase este larg răspândită. Există, de asemenea, opțiuni mai complexe. De exemplu, o inserție de aur negru, care va adăuga rafinament bijuteriilor.

Aurul combinat a devenit foarte popular pentru fabricarea verighetelor.

Un număr imens de forme posibile și combinații de culori vă permit să dezvoltați un design original și nestandard al verighetelor.

 

Tipuri de aur după culoare și compoziție în bijuterii și nu numai

Soiurile de aur sunt utilizate în mod activ în multe domenii ale vieții umane. Pe lângă bijuteriile obișnuite și sistemul financiar, acest metal nobil este utilizat în industrie, de exemplu, în electronică și tehnologii spațiale, în medicină, în special în stomatologie, în cosmetologie și gătit. Cu toate acestea, unele aliaje, deși arată ca aurul, nu sunt.

Ce este aurul monetar în cuvinte simple

Aproximativ vorbind, aurul monetar este rezerva de tara pentru o “zi ploioasa” … Fizic, metalul este depozitat sub formă de standard lingouri, farfurii și monede… Aurul este rafinat și are cea mai mare puritate – de la 995 la 1000. Trebuie să aibă certificate de calitate și marcajele producătorului.

Până de curând, moneda națională în circulație trebuia confirmată de volumul acestei rezerve de aur. Recent, însă, metalul nobil a fost ușor înlăturat de dolar. Cu toate acestea, aurul a rămas moneda internațională universală. Dacă sistemul dolarului se prăbușește, relevanța acestuia va rămâne. Și în cazul unor crize financiare în țară, acesta poate fi gajat sau vândut, iar fondurile obținute pot fi folosite pentru restabilirea economiei.

 

Aur bancar

Aurul bancar este tratat ca obiect de investiții pe termen lung… Acestea pot fi bare de diferite greutăți sau monede realizate din metal rafinat de cel mai înalt standard.

Acumularea de economii din metalele prețioase se numește tezavratsiya.

Într-o perioadă de instabilitate economică și politică, războaie și reforme fundamentale, transferul de capital în rezervele de aur se efectuează pentru a proteja împotriva inflației, deprecierii și pierderii de monedă.

Investițiile în aur bancar pot fi controversate. Pe de o parte, acest metal prețios este întotdeauna solicitat și valoros. Pe de altă parte, creșterea valorii sale este destul de lentă și nu este imună la colapsuri neașteptate și rapide.

Dubla

Aurul dublu s-a răspândit după anii 1860. Dezvoltarea tehnologiilor a făcut posibilă punerea producției de bijuterii uniforme și ieftine.

Un astfel de aur era o foaie laminată plată, nu mai groasă decât hârtia. Din această foaie, două părți ale decorului au fost decupate prin ștanțare, care apoi au fost lipite între ele, iar cavitatea dintre ele a fost umplută cu metale neferoase ieftine. Obiectele antice realizate din duble au o cusătură între cele două jumătăți. Acest aur este, de asemenea, numit așezat sau rulat.

Frunza de aur

Susal este a foarte subțire, aproximativ 100 nanometri, foiobținută prin aplatizarea cu un ciocan a blankurilor speciale de aur. Adesea folosit pentru decorare, acoperind suprafața exterioară a produsului. De exemplu, cupolele bisericilor sunt aurite cu beteală.

Foile individuale sunt colectate în cărți și sunt de obicei vândute ca atare. Cu toate acestea, frunza de aur se găsește și sub formă de pulbere, fulgi sau rulată într-o rolă.

Aur comestibil

Sub anumite conditii aurul poate fi comestibil… Pentru aceasta, se folosește beteală pură, a cărei adecvare și calitate sunt confirmate de certificatul corespunzător. Conține 96% aur, iar restul este argintiu.

Aditivul auriu comestibil are denumirea E175.

Datorită proprietăților sale – inertitate și moliciune – aurul nu provoacă reacții alergice, nu schimbă gustul și mirosul alimentelor, nu rănește organele digestive. Există chiar și o părere despre utilitatea sa pentru organism – despre îmbunătățirea funcționării tractului gastro-intestinal și a altor organe, curățarea generală și întinerirea. Cu toate acestea, la fel ca toate suplimentele, acestea nu trebuie suprautilizate.

Aurul alimentar este folosit pentru a decora feluri de mâncare, cum ar fi deserturi, dulciuri și băuturi, cum ar fi cafea, cocktailuri alcoolice.

Aur coloidal

Aurul coloidal este suspendarea particulelor de aur foarte fine (5-50 nanometri ca dimensiune) în apă, purificată de orice impurități (demineralizată). Datorită proprietăților metalului, particulele sunt distribuite uniform pe tot volumul lichidului, fără a se așeza pe fundul recipientului.

Aurul coloidal este utilizat în activități de inginerie, gătit și restaurare. Cu toate acestea, a devenit deosebit de la modă în cosmetologie și homeopatie. În special, este adesea utilizat în produsele anti-îmbătrânire și în caz de disfuncții ale pielii – pentru regenerare și autoreglare. De asemenea, aurul coloidal este recomandat a fi luat pentru depresie, artrită, pentru a îmbunătăți activitatea sistemului cardiovascular, pentru a crește tonusul general și imunitatea.

Există, de asemenea, o opinie sceptică cu privire la beneficiile pentru corpul produselor care conțin aur.

Această opinie se explică prin proprietatea inertității metalului nobil, care, în condiții normale, nu permite aurului să intre în reacții cu alte substanțe. Prin urmare, nu poate influența procesele care au loc în corpul uman.

Aur medical

Acest soi are un aspect destul de clasic „auriu”. Cu toate acestea, de fapt, este un oțel medical (un alt nume este un aliaj chirurgical), exteriorul este acoperit cu un strat subțire de aur. Acest material este extrem de durabil și hipoalergenic. Datorită acestor proprietăți, utilizarea sa nu se limitează la domeniul medical. Bijuteriile de înaltă calitate sunt, de asemenea, fabricate din aliaj, care nu se distinge de bijuteriile prețioase de către un neprofesionist.

Aur suflat

Bijuterii masive, voluminoase, dar ușoare din aur suflat. Astfel de produse se bazează pe un fir metalic pe care se aplică un strat de aur. Apoi se topește și învelișul rămâne. Astfel, se obține un produs din aur, gol în interior.

Aurul suflat se va potrivi iubitorilor de bijuterii mari. Datorită greutății lor reduse, sunt confortabile de purtat și au un cost redus. Adesea, bijutierii întruchipează în ele idei originale, modele și țesături complexe.

Dezavantajul aurului suflat este fragilitatea sa.

Când purtați astfel de produse, evitați stresul puternic, care poate duce la deformarea și deteriorarea lor. Prin urmare, acestea nu sunt foarte potrivite pentru uzura constantă.

Aurul galez

Depozitele acestui tip de aur rar și, prin urmare, deosebit de valoros, se găsesc în Țara Galilor, în regiunile nordice și sudice. Membrii familiei regale din Marea Britanie i-au adus faimă și statut.

Vă sfătuim să citiți:  Cum să deosebești o cruce ortodoxă de una catolică?

Aurul galez a fost inclus pentru prima dată în regalia regalității în 1911. Au fost folosite în timpul ceremoniei de către prințul Edward. De atunci, acest metal nobil a fost folosit pentru fabricarea inele de nuntă… Așadar, prințesa Eugenie și ducesa de Sussex Meghan în 2018, ducesa de Cambridge Kate în 2011, prințesa Diana de Wales în 1981, Elisabeta a II-a în 1947, viitoarea regină mamă Elizabeth Bowes-Lyon în 1923 și alți membri ai familiei regale.

Exploatarea activă a aurului din zăcămintele galeze a fost efectuată de vechii romani. Cu toate acestea, odată cu declinul imperiului lor, dezvoltarea a încetat. Boomul minier de aur din Țara Galilor a trecut prin anii 1850-1900 și 1980. Din păcate, aceasta a rămas fără mine de aur, iar în 1999 ultima, Gwynfinidd, a fost închisă.

Lipsa de aur din Țara Galilor a dus la prețuri extrem de ridicate pentru acesta. Cu toate acestea, pentru iubitorii de exclusivitate, aceasta nu este cea mai mare problemă, deoarece practic nu există așa ceva pe piața bijuteriilor. Ultima dată când acest metal prețios în valoare de 10 bare a fost scos la vânzare la o licitație a fost în 2017. Restul bunurilor sunt dedicate bijuteriilor pentru membrii familiei regale.

Aur turcesc

De fapt, aurul turcesc, în ciuda numelui, nu este deloc turcesc.

Turcia nu are propriile zăcăminte de aur. Metalul este importat în principal din Germania și SUA.

Maeștrii turci sunt renumiți de mult timp pentru incredibilul lor produse frumoase, decorațiuni interesante și neobișnuite… Si al lor cost scăzut atrage cumpărători din întreaga lume.

Cu toate acestea, prețul scăzut se poate datora nu numai concurenței mari între bijutierii locali, ci și calității scăzute a aliajului de aur folosit. Prin urmare, ar trebui să fii foarte atent atunci când alegi un produs și să nu ai încredere prea mare în vânzătorii zâmbitori. Utilizarea unor impurități ieftine, cum ar fi nichelul, poate provoca reacții alergice severe.

Nu toate bijuteriile turcești au o finețe de aur. Dacă este posibil, desigur, este mai bine să achiziționați produse din metal testat, mai ales dacă calitatea acestuia este confirmată de un certificat. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că meșterii locali au învățat de mult să pună orice marcă. Prin urmare, dacă aspectul aurului este îndoielnic, este mai bine să faceți o achiziție în altă parte.

Bijuteriile

 din aur de înaltă calitate nu pot fi foarte ieftine. Costul redus indică un conținut scăzut de aur sau o imitație pricepută.

Absența controlului de stat asupra calității aliajului de aur face posibilă trecerea ca obiecte prețioase cu un conținut foarte scăzut de metal nobil și o cantitate mare de ligatură. Adesea, prin ochi, este pur și simplu imposibil să distingem o bijuterie de aur de o falsificare pricepută. Merită să acordați atenție culorii produsului, manopera, reacția vânzătorului la o cerere de documente, să vedeți un eșantion sau o încercare de a zgâria suprafața cu unghia.

Aurul din Dubai

si aici dubai aur – nu este deloc aur, deși conține o cantitate mică din acest mineral nobil. Reprezinta aliaj de metal de bază, care este asemănător ca culoare și strălucire cu cel mai pur aur 999. Mulți cumpărători sunt atrași de aspectul produsului, care se distinge și prin durabilitatea acestuia. Și dacă considerați că astfel de bijuterii sunt considerate bijuterii, atunci costul lor va fi semnificativ mai mic decât aurul.

Aur țigănesc

De asemenea, aurul țigan nu este aur. Puteți găsi alte nume pentru el – randol sau samovar gold. Acest aliaj galben strălucitor și strălucitor include alamă sau cupru și beriliu. Datorită costului ridicat, acesta din urmă este adesea înlocuit cu nichel, crom și oțel. Poate conține și cantități mici de aur.

Bijuteriile Randoli sunt bijuterii ieftine, deci nu se pune nicio mostră pe ea. Trebuie să fii atent la acest lucru pentru a nu cumpăra un fals în loc de un metal prețios. Cu toate acestea, atrag prin strălucirea, masivitatea și pretenția lor.

În plus față de preț și aspectul atrăgător, avantajul acestor produse este durabilitatea lor. Randol este, de asemenea, utilizat pentru a decora articole de interior și articole de cadou. Aliajul și-a găsit aplicarea și în industrie.

Placare cu aur galvanizat

Această acoperire este utilizată pentru conferind produsului un aspect nobil „auriu” și îmbunătățind proprietățile aliajuluide ex. hipoalergenic și rezistent la coroziune. Galvanizarea cu aur se bazează pe depunerea particulelor de metal nobil pe un produs sub acțiunea unui curent electric. Această metodă este utilizată activ la fabricarea bijuteriilor din aliaje ieftine; aurirea argintului este, de asemenea, obișnuită. Pe lângă bijuterii, poate fi găsit și pe articole de uz casnic, suveniruri, premii și multe alte obiecte.

Dezavantajul bijuteriilor cu o astfel de acoperire este fragilitatea sa cu uzură constantă.

În timp, stratul de aur va dispărea la contactul cu pielea și va trebui să fie reconstruit pentru a-și păstra aspectul atractiv.

Aliaj de aur și argint

Aliajul natural al aurului și argintului este cunoscut din cele mai vechi timpuri. Deci, în Egiptul Antic a fost folosit în arhitectură, iar în Lidia (o țară din Asia Mică) au fost bătute monede din ea. Aliajul a fost numit electrum.

Conținutul elementelor din electrum poate varia foarte mult – de la 15 la 50% (uneori se consideră până la 80%) argint, restul este aur, posibil o cantitate mică de impurități – fier, cupru, bismut și alte metale.

Culoarea aliajului depinde de raportul elementelor constitutive: de la galben însorit la argint rece. Cu un conținut intermediar de argint (aproximativ 30%), dobândește o nuanță de măsline. În același timp, un aliaj creat artificial cu această culoare se numește deja aur verde.

Din punct de vedere istoric, aurul a devenit atât de strâns înglobat în viața umană încât merită pe bună dreptate să fie numit regele metalelor. Desigur, cel mai adesea îl întâlnim sub formă de bijuterii.

Alegerea pe piața modernă a bijuteriilor din aur este imensă. Atât cunoscătorii sofisticati, cât și adversarii clasicului metal galben pot găsi multe opțiuni interesante. O atenție deosebită trebuie acordată produselor tăiate cu diamant. Această tehnologie conferă bijuteriilor o strălucire strălucitoare, atrăgătoare și subliniază nobilimea aurului.

Pentru reparații bijuterii, gravură sau placare cu aur sunati la 0785550888 sau adresa de mai jos