Trei reparații frecvente la bijuterii

decembrie 12, 2020 De admin Oprite

1. Obiect Rupt

În această categorie pot intra: lanț, colier, brățară, inel, cercei. Este normal ca atunci, cand agăți, tragi mai tare sau poate odată cu trecerea timpului intervine uzura.

Lanțurile sau colierele, precum si brățările pot fi produse din anouri, simple, fasetate sau bătute, caz in care reparația se rezolvă printr-o simpla lipitură, care la aur este undeva în jur de 20 ron, sau pot fi înădite prin nituri unde reparația lor necesită, mult mai multă muncă și unde manopera refaceri lanțului sau a brațarii sa coste mult mai mult.

Trei reparații frecvente la bijuterii – Colier

2. Piatra

Căzută (lipsă), la mai toate inele, pandantele sau oricărei bijuterii lucrate la norma, cum sunt cele produse în asia, sunt predispuse să le cadă pietrele. Multe dintre ele fiind doar lipite, dar sunt și bijuterii lucrate bije, unde pietrele sunt încasetate, sau puse în ghiare sau pur și simplu băgate in material, deci țintuite.

Prețul reparări fiind de ordinul a ceva zeci de ron, unde intră și costul pietrei , a marcasitelor sau a unei simple pietre semiprețioase. Nu același lucru se întâmplă si când vine vorba de diamante, briliante sau a unei pietre prețioase, unde prețul unei pietre poate ajunge și ca câteva mii de euro, dacă nu mai mult.

Trei reparații frecvente la bijuterii – inel trilogy

3. Redimensionare

Aici poate intra, orice bijuterie care poate fi redimensionată:

Un inel

Care îl doriți mai mare sau mai mic, si aici intră in lucru întinderea materialului la măsura dorită. Iar dacă nu este posibil, atunci se adaugă material în plus fată de gramajul inelului și atunci la reparație se adaugă si costul materialului, fie el aur, argint, platină…

O brățară

Sau un lanț; unde dacă trebuie micșorat se taie pur și simplu și se pun capetele sau dacă se vrea mărit se confecționează o bucată de lanț sau brățară, dacă nu se găsește, printre resturi, bucăți de lanț si pur și simplu se înădesc bucațile, prin lipire.

În cazul colierelor

Este mult mai greu, deoarece de multe ori, aceste modele sunt patentate prin matrițe, pe care nu toți bijutierii le au și nici nu este indicat și atunci trebuie acele bucăți făcute manual. Nu toți bijutierii se complică, datorită faptului că este costisitor, iar de multe ori plata este prea mică.

Pentru orice reparație la bijuterii ne puteți găsi la adresa mai jos