Un ghid pentru gravarea bijuteriilor cu laserul

Gravura este un proces simplu, dar rapid, dar face bijuteriile neprețuite. Există diferite procese pe care bijutierii le pot alege pentru a-și grava piesele. Înțelegerea gravurii și a proceselor sale vă poate ajuta să vă dați seama care opțiune este cea mai bună pentru piesele pe care le creați. Acest ghid de bază vă va prezenta ce este gravura, diferitele tipuri de gravură și diferitele tipuri de materiale pe care le puteți grava.

Ce este exact gravura?


Gravura este acțiunea de a deteriora suprafața unui obiect pentru a crea un design asupra obiectului. Spre deosebire de alte tipuri de marcare, cum ar fi marcarea cu laser, atunci când gravați un obiect puteți simți unde a fost deteriorată suprafața. Gravura este permanentă și poate fi foarte detaliată și precisă.

Procesele de gravare au devenit extrem de avansate, astfel încât majoritatea bijutierilor pot grava cu ușurință modele foarte complicate, personalizate pe bijuteriile lor. Aveți posibilitatea de a programa orice design personalizat pe care îl doriți într-un computer care va controla apoi gravorul pentru a crea gravuri precise în conformitate cu designul personalizat. Datorită procesului controlat de computer, bijutierii se pot simți încrezători că gravura lor va arăta exact așa cum își doresc.

Diferite tipuri de gravură de bijuterii


Există avantaje în a alege fie gravarea rotativă, fie gravarea cu laser pentru gravarea bijuteriilor dumneavoastră. Odată ce înțelegeți mai multe despre diferitele tipuri de gravură, vă puteți da seama care este cel mai bun tip de gravură pentru bijuteriile pe care doriți să le personalizați.


Gravura rotativă

Fotogravură bijuterii aur argint - Constantin Silver
Gravură la Constantin Silver


Gravura rotativă folosește un pic pentru a deteriora suprafața obiectului care va fi gravat. Orice gravare manuală se face cu un instrument de gravare rotativ tradițional, cu toate acestea, există și instrumente de gravare rotativă mecanică în care designul este programat în computer și apoi gravat pe suprafață conform designului care este programat.

Există însă câteva dezavantaje la gravura rotativă tradițională. În timp ce gravarea rotativă poate fi foarte precisă, designul gravurii poate fi doar la fel de subțire ca bitul în sine. De asemenea, bitul în sine trebuie înlocuit atunci când este uzat. De asemenea, tinde să dureze puțin mai mult pentru a face gravarea rotativă tradițională.

Cel mai mare dezavantaj al gravurii tradiționale este că nu poate fi folosită pe anumite materiale. Gravura rotativă tradițională nu poate fi utilizată pe articole delicate care sunt sensibile la căldură sau presiune. Nu veți putea grava nicio bijuterie care este realizată cu plastic sau sticlă, deoarece acele materiale pot fi ușor deteriorate sau sparte cu gravura rotativă.

Gravare cu laser – Două inele de aur cu o gravură


Gravura cu laser folosește un fascicul laser de mare putere pentru a grava suprafața materialului care este gravat. Similar cu mașina de gravură rotativă mecanică, designul pe care îl doriți este programat în computer și mașina va grava designul dorit în bijuterii. Cu toate acestea, puteți fi mai precis cu o gravare cu laser, deoarece diametrul laserului poate fi atât de subțire pe cât trebuie să fie. De asemenea, intensitatea laserului poate determina cât de adâncă va fi gravura.

Spre deosebire de gravoarele rotative tradiționale, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la materialele pe care le poate grava. Gravoarele cu laser pot fi utilizate pentru materiale extrem de sensibile, cum ar fi hârtia. În timp ce hârtia nu este un material obișnuit pentru a face bijuterii, este bine de știut că indiferent de materialele pe care doriți să le gravați, acestea pot fi personalizate cu gravura laser.

De asemenea, spre deosebire de gravura rotativă, există mai puține accesorii, cum ar fi burghiile, care vor trebui înlocuite atunci când sunt uzate. Deci, dacă doriți să vă faceți propriile gravuri, în loc să angajați o companie de gravură, luați în considerare un gravor cu laser, deoarece există mult mai puțină întreținere decât un gravor rotativ.

Diferite tipuri de materiale care pot fi gravate


Unul dintre avantajele mașinilor de gravat moderne este că aveți la dispoziție o varietate de materiale care pot fi gravate. Acest lucru este deosebit de benefic pentru bijutieri, deoarece înseamnă că nu se limitează la utilizarea unor materiale specifice pentru bijuteriile lor.


Metalele


Aproape orice tip de metal poate fi gravat de la metale moi, cum ar fi aurul, la metale mai dure, cum ar fi oțelul. Mașinile de gravat pe metal, cum ar fi un gravor cu laser, sunt capabile să pătrundă în metale și să creeze designul pe care orice bijutier l-ar dori pe metal. Gravura cu laser este o alegere bună pentru a grava mesaje pe interiorul inelelor sau pentru a crea modele detaliate pe pandantive metalice.

Pietre și pietre prețioase


Diferite tipuri de piatră, cum ar fi granitul și marmura, pot fi gravate folosind fie o gravatoare rotativă, fie o gravatoare cu laser. Cu toate acestea, pentru pietrele semiprețioase și pietrele prețioase, vă recomandăm să utilizați doar o gravoare cu laser. Gravura cu laser este atât de precisă încât veți putea obține designul exact pe care îl doriți, fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la erori. De asemenea, există unele pietre prețioase, cum ar fi diamantele, care pot fi gravate numai folosind gravarea laser.

Sticlă


Mulți bijutieri folosesc mărgele de sticlă colorate frumoase sau creează pandantive minunate de sticlă pentru bijuteriile lor. Sticla poate fi, de asemenea, gravată cu modele frumoase. Cu toate acestea, așa cum am menționat anterior, gravarea rotativă tradițională pe sticlă nu este cea mai bună idee. Deoarece sticla este atât de fragilă și este susceptibilă la presiune, gravura rotativă va sparge adesea sticla sau va ciobi o bucată de sticlă pe care bijutierul nu a dorit să fie îndepărtată. Cu gravura cu laser, bijutierii nu trebuie să-și facă griji cu privire la crăparea sau spargerea sticlei. Laserul va putea grava designul exact pe care il doriti fara a deteriora sticla.

Plastic


În timp ce mulți bijutieri rafinați nu folosesc prea mult plastic în piesele lor, dacă creați bijuterii pentru copii, probabil că folosiți plastic tot timpul. Gravorii cu laser pot grava orice model pe pandantive sau margele din plastic. Nu vă recomandăm să utilizați gravarea rotativă pentru plastic, deoarece frecarea bitului pe plastic va crea căldură, care ar putea topi plasticul și strica designul.

Utilizarea gravoarelor cu laser pentru gravarea bijuteriilor dvs


Pentru producătorii de bijuterii, operațiunile de gravură cu laser pot fi efectuate fie intern, fie externalizate către o companie de gravură terță. Ambele opțiuni obțin un rezultat similar – o piesă de bijuterii gravată – dar sunt potrivite pentru diferite situații.

Gravoare cu laser†


Operațiunile interne de gravare necesită investiții în gravoare cu laser , cum ar fi un sistem de gravare și marcare cu laser cu CO2 sau cu fibră, pentru utilizare în cadrul instalației. Deși este costisitor, echipamentul vă permite să creați modele personalizate gravate cu costuri suplimentare mici sau deloc. Această opțiune este potrivită pentru operațiunile de fabricare de bijuterii în care gravurile personalizate sunt obișnuite.

Servicii de gravare cu laser


Operațiunile de gravură externalizate necesită să vă asociați cu o companie separată de gravură laser. Procedând astfel, eviți să fii nevoit să cheltuiești bani pentru achiziționarea unei gravoare cu laser și poți avea încredere că gravura va îndeplini specificațiile tale. Această opțiune este ideală pentru operațiunile de fabricare a bijuteriilor în care comenzile în vrac sunt obișnuite și nu este

NU uitați că noi realizăm următoarele servicii:

Nu uitați că ne puteți găsi pe:

Reparatii, gravura, placare, curatare, lustruire, turnare bijuterii si ceasuri